logo


Αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 6.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη για το 2017 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα κληθεί να αποφασίσει για 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Ανάμεσά τους δυο θέματα που αφορούν στην ανακατασκευή των 7 πρώτων Παιδικών Χαρών του Δήμου. Το πρώτο φέρει την υπογραφή της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Πέππα και αφορά σε 270 μ3 σκυρόδεμα. Το οποίο, με αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα φύγει από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και θα ενσωματωθεί στην εργολαβία για τις Παιδικές Χαρές, μια που ο εργολάβος δεν είχε προβλέψει την αναγκαιότητά του, η οποία πιστοποιήθηκε εκ των υστέρων. Για το ζήτημα, που κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου προκάλεσε πολύμηνη ανταλλαγή εγγράφων ανάμεσα στις δυο Υπηρεσίες, ζητήθηκε και η γνώμη του νομικού συμβούλου, όσον αφορά στη νομιμοποίηση της διάθεσης του σκυροδέματος από τη μια υπηρεσία στην άλλη.

Το δεύτερο θέμα που είναι σχετικό με τις Παιδικές Χαρές έρχεται με υπογραφή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών- Χωροταξίας- Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδια και αφορά σε αίτημα για παράταση 4 μηνών στο έργο- που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας με το σχετικό αίτημα χρονολογείται στις 30 Νοεμβρίου 2016, ενώ πρόσφατο (12/1) έγγραφο της ίδιας Υπηρεσίας ανεβάζει την ανάγκη για παράταση στους 6 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 28 Απριλίου 2017! Όσον αφορά στις ήδη ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές, σύμφωνα με τον κ. Λυρούδια, πλήρως έτοιμη είναι αυτή του Αγ. Στεφάνου (Μακρυγιάννη και Καραολή & Δημητρίου), για την οποία ετοιμάζεται η παραλαβή της από ειδική Επιτροπή, ενώ καλουπωμένη είναι η Παιδική Χαρά της Δροσιάς, για την οποία έχουν ήδη παραγγελθεί τα όργανα και τα παιχνίδια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα που αφορά στην ίδρυση της Κοινωνικής Ιματιοθήκης, που επεκτείνει την κοινωνική προσφορά του Δήμου σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών, βασίζεται σε πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτού και υλοποιείται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Πλατεία Άνοιξης στα πλαίσια του έργου: «Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων οδού Μεγ. Αλεξάνδρου – Β’ Φάση».
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Οδοποιία ∆ιαφόρων ∆ημοτικών Οδών 2013».
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στη ∆.Κ. Αγ. Στεφάνου».
ΘΕΜΑ 4ο: Χρήση σκυροδέματος από την υπάρχουσα σύμβαση προμήθειας του ∆ήμου για ενσωμάτωσή του στο έργο: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 7 ΠΑΙ∆ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ.
ΘΕΜΑ 5ο: Α. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ανακατασκευή 7 παιδικών χαρών ∆ήμου ∆ιονύσου». Β. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του ανωτέρω έργου.
ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την ίδρυση Κοινωνικής Ιματιοθήκης του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 8ο: Χρονική Επέκταση – Ανανέωση Σύμβασης για υπηρεσία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται στο ∆ήμο ∆ιονύσου, από την εταιρεία Στουρνάρας Στυλιανός Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού για εισπράξεις μέσω «τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών» (P.O.S.).
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση αποφάσεων των 4ης, 5ης, 6ης, 7ης και 8ης Συνεδριάσεων της Επιτροπής Εκτίμησης και Υπολογισμού Οικονομικής Ενίσχυσης Πληγέντων από Θεομηνίες για την αποζημίωση των πληγέντων από την βροχόπτωση της 07/06/2016.
ΘΕΜΑ 11ο: Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθ. 32 του Ν. 1080/1980, όπως ισχύει.
ΘΕΜΑ 12ο: Τροποποίηση του Πίνακα Ακινήτων Απογραφής 01/01/2011 της ∆.Ε. ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 13ο: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των ∆ήμων (άρθ. 192 παρ. 1 του Ν. 3463/2006) σύμφωνα με το άρθ. 1 του Π∆ 270/1981.
ΘΕΜΑ 14ο: Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 1 του άρθ. 7 του Π∆ 270/1981 περί εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων.
ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση σχεδίου μελέτης εγκατάστασης και λειτουργίας νέας σηματοδοτούμενης φωτεινής διάβασης πεζών επί της Λ. ∆ροσιάς – Σταμάτας.
ΘΕΜΑ 16ο: Λήψη απόφασης για τη στέγαση και λειτουργία του 3ου ∆ημοτικού σχολείου ∆ιονύσου στο μισθωμένο από το ∆ήμο κτίριο επί της Λεωφόρου ∆ροσιάς – Σταμάτας 25α.
ΘΕΜΑ 17ο: 1) ∆ ́ Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για κάλυψη λειτουργικών ∆απανών Σχολείων έτους 2016 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ποσού 51.642,42 €.
ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας στο ∆ήμο ∆ιονύσου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002558 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».
ΘΕΜΑ 19ο: Τροποποίηση της αριθ. 207/2016 Α.∆.Σ σχετικά με τον ορισμό: α) τακτικού μέλους και β) αναπληρωματικού μέλους του ∆.Σ του Ν.Π ∆.∆ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ.
ΘΕΜΑ 20ό: «Τροποποίηση της αριθ. 208/2016 Α.∆.Σ σχετικά με τον ορισμό: α) τακτικού και β)αναπληρωματικού μέλους του ∆.Σ του Ν.Π∆.∆ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία: Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ.