logo


*Γράφει ο Π. Γεωργιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής ΕΚΠΑ

Οι αναλύσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής δίνουν και παίρνουν.

Ανάλογα με την οπτική του κάθε επίδοξου αναλυτή προκύπτουν και τα συμπεράσματα στα οποία εντέχνως καταλήγει. Η αντικειμενικότητα απουσιάζει, γιατί το θέμα είναι πολύπλοκο κοινωνικά, πολιτικά και με έντονα τα υποκειμενικά κριτήρια επιλογής που ο καθένας κουβαλάει ανάλογα και με την προσωπικότητα  και την παιδεία του.

Έως και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες  οι “ζυμώσεις” ακολουθούσαν τη συνήθη διαδικασία με αναγνωριστικές βολές ανίχνευσης προθέσεων.

Με υποσχέσεις και φιλοφρονήσεις παραμερίζοντας ουσιαστικές παραμέτρους για συναινέσεις και συνεργασίες που απαιτούνται για να εξαλειφθεί στο μέγιστο βαθμό η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων

Όλα τα παραπάνω  ισχύουν  για το Δήμο Διονύσου στον οποίο είχα την ευκαιρία να εκτεθώ και να αξιολογηθώ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Με μια νέα παράταξη που πρεσβεύει το σύγχρονο τρόπο διοίκησης και αντιμετώπισης σύνθετων τεχνικών και κοινωνικών ζητημάτων

Η αξιολόγηση υπήρξε αυστηρή. Οι δημότες αναγνώρισαν τις αγαθές προθέσεις αλλά δεν φαίνεται να έχουν πειστεί πως θα μετουσιωθούν σε πράξη οι προτάσεις της παράταξης. Την πραγματική αυτή αδυναμία πρέπει να την κατανοήσουμε και να την αντιστρέψουμε μεθοδικά και δυναμικά.

Οι προσωπικοί μου  σταυροί, 150 στο σύνολο, είναι μια ευχάριστα καλή  υποστήριξη.

Οφείλω να ευχαριστήσω ειλικρινά  όλους για την εμπιστοσύνη τους.

Όμως δεν είναι αρκετοί  για την παρουσία μου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το σοβαρό καθήκον της εκπροσώπησης θα το αναλάβουν άλλοι καθόλα άξιοι συνάδελφοι, με τους σταυρούς που ο καθένας σηκώνει στην πλάτη του. Οι δημότες επέλεξαν τις παγιωμένες από καιρό αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τους εκπροσώπους αυτών και έστειλαν μήνυμα αναμονής στα στελέχη της παράταξης «Νέος Διόνυσος» για κάτι πιο ελπιδοφόρο στο μέλλον.

Στην παράταξη «ο Διόνυσος του Αύριο», τους εκλεγέντες συμβούλους και κυρίως την επικεφαλής κ. Κ. Μαϊχόσογλου συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον για το πώς θα εφαρμόσουν τις πολλές  προγραμματικές τους εξαγγελίες.

Οφείλουμε να τους συγχαρούμε, όχι απλά και μόνο για λόγους πολιτικού πολιτισμού, για την εκλογική τους επιτυχία αλλά και να τους παράσχουμε τον χρόνο προσαρμογής ή και την “περίοδο χάριτος” όπως είθισται σε νεοεκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της και ιδιαίτερα η παράταξη «Νέος Διόνυσος», όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν με την υπεύθυνη παρουσία του επικεφαλής αυτής Νίκου Καρυστινού, θα πρέπει να αποφύγουν την εύκολη στείρα  κριτική και να προετοιμασθούν για μια εποικοδομητική στάση αναγκαία για την επίλυση πολύπλοκων ζητημάτων. Όλοι και όλα θα αξιολογούνται διαρκώς όσο ο χρόνος θα κυλάει προς το μέλλον που δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαντάζει!!

Στην αφετηρία λοιπόν  ξανά όλες οι δημοτικές  παρατάξεις, όπως τις αξιολόγησαν οι δημότες, σε έναν μαραθώνιο αγώνα δρόμου που έχει εμπόδια και έντονες  προκλήσεις, για να δικαιωθεί ή όχι το τελικό εκλογικό  αποτέλεσμα.