logo


Κύμα οργισμένων διαμαρτυριών από δεκάδες συμπολιτών έχουν προκαλέσει οι αυξημένες χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης, που ξεκίνησαν να αποστέλλονται πριν από λίγες ημέρες στους καταναλωτές του Δήμου Διονύσου. Οι λογαριασμοί αφορούν στο 3ο τετράμηνο του 2022 και παρουσιάζουν ιλιγγιώδεις, κάποιες φορές, αυξήσεις στην κατανάλωση, άρα και στην οφειλή, και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν πλημμυρίσει με οργισμένες δηλώσεις που μιλούν για νομικές ενέργειες κατά του Δήμου. Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου με ανακοίνωσή της καλεί τους δημότες να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 6.30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στέφανου, όπου θα εισαγάγει για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως το εν λόγω θέμα:

Νερό. Εκτός από ακατάλληλο είναι και πανάκριβο.

Εσκεμμένα η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έστειλε τους λογαριασμούς νερού πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και επέλεξε να τους στείλει μετά, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου να είναι αντιμέτωπη με ένα νέο υπέρογκο χαράτσι. Οι μετρήσεις του νερού πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και οι λογαριασμοί να έρχονται εγκαίρως ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να διαχειριστούν το κόστος.

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που έχουν προχωρήσει σε ενστάσεις χωρίς να έχουν λάβει καμία απάντηση.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους κατοίκους την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο ΠΠΚ Αγ. Στεφάνου στις 18:30 το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η Λαϊκή Συσπείρωση θα βάλει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Απαιτούμε άμεσα έλεγχο σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν σταλεί, απάντηση σε όλες τις ενστάσεις και ρύθμιση των λογαριασμών σε άτοκες δόσεις

Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να πληρώνουμε πανάκριβα ένα ακατάλληλο νερό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, πάντως, επιμένει πως μέχρι τώρα ακριβείς μετρήσεις στα ρολόγια του νερού δεν πραγματοποιούνταν, και πλέον αυτό που δείχνουν τα ψηφιακά υδρόμετρα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματική κατανάλωση, το ενδεχόμενο λάθους, μάλιστα, έχει ελεγχθεί και αποκλειστεί.

Ταυτόχρονα είναι αντιληπτή η διάχυτη δυσαρέσκεια από τους καταναλωτές, και ήδη εξετάζονται μέτρα στην κατεύθυνση μείωσης των οφειλών, που φτάνουν μέχρι και τη μείωση των ανταποδοτικών τελών. Πάντως τα δεδομένα θα μπουν στο τραπέζι των Υπηρεσιών σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, οπότε και μέσα στην ημέρα αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το Δήμο.