logo


Όπως είναι γνωστό, έχουν ξεκινήσει να αποστέλλονται οι – καθυστερημένοι- λογαριασμοί ύδρευσης στους καταναλωτές του Δήμου Διονύσου, αρχής γενομένης από το Α΄τετράμηνο του 2023. Ανάμεσά τους και ο Στ. Μιχιώτης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Λ. Νούση, και χρησιμοποιώντας το δικό του λογαριασμό, επισημαίνει πως οι αστοχίες στην καταμέτρηση των καταναλώσεων συνεχίζονται και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

Κυρία Αντιδήμαρχε,

Όπως πολλοί δημότες, έτσι κι εγώ πήρα τον λογαριασμό νερού για το α’ τετράμηνο του 2023, όπου αναγράφονται τα εξής δεδομένα:

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι: α) η κατανάλωση του Γ’ τετράμ. 2022 ήταν μηδενική (0 m3) και β) η κατανάλωση του Α’ τετράμ. 2023 ήταν η ελάχιστη δυνατή (1 m3). Καθώς δε, η οικία μου τον καιρό εκείνο ΔΕΝ ήταν κενή, είναι προφανές ότι ΟΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ.

Απ’ ό,τι επίσης θυμάμαι, σε πρόσφατη συνέντευξή σας δηλώνατε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι μετρήσεις, εκτός από 1600 υδρόμετρα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν, είτε γιατί είναι θαμμένα σε τσιμέντο, είτε έχουν χώματα, είτε είναι κρυμμένα από βλάστηση κ.λπ.». Και περιγράφατε τη νέα διαδικασία καταγραφής ως εξής: «περνάει ένα όχημα με ειδικό μηχάνημα, που επικοινωνεί με τα υδρόμετρα και καταγράφει τις ενδείξεις».

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και τις δηλώσεις σας και δεδομένου ότι το υδρόμετρό μου ΔΕΝ είναι ένα από τα 1600, γεννιούνται τρία (τουλάχιστον) ερωτήματα, που αφορούν όλους τους δημότες:

1. Αυτοί που είναι στο «όχημα καταγραφής» ξέρουν να χειρίζονται το «ειδικό μηχάνημα» ή το «εργαλείο» δεν λειτουργεί; Ή μήπως απλά, ο Δήμος συνεχίζει την «παλιά καλή συνταγή» της καταχώρησης υποθετικών και κατ’ εκτίμηση ενδείξεων;

2. Όταν κάποτε γίνει πραγματική καταγραφή και προκύψει αναδρομικά η συσσωρευμένη διαφορά κατανάλωσης, με ποιο κλιμάκιο χρέωσης θα υπολογιστεί αυτή;

3. Είστε σε θέση να ελέγξετε τα στοιχεία που παράγουν οι υπηρεσίες του Δήμου; Ή μήπως απλώς αποδέχεστε ό,τι σας δίνουν με κλειστά μάτια;

Κυρία Αντιδήμαρχε,

Μετά από 5 περίπου μήνες στη διοίκηση, η αδυναμία ανταπόκρισης στα καθήκοντά σας δεν δικαιολογείται. Ούτε από την εφιαλτική κατάσταση που κληρονομήσατε (και που αρνείστε να παρουσιάσετε δημόσια και ολοκληρωμένα), ούτε από τις «πολεμικές» δηλώσεις των ένθεν κακείθεν άσπονδων «φίλων» σας (που μάλιστα παριστάνουν τους ειδικούς, χωρίς να είναι).

Εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις περιστάσεις, οφείλετε να το παραδεχτείτε και να ζητήσετε ή να βοηθηθείτε ή να απαλλαγείτε. Δεν μπορείτε όμως να συνεχίσετε να νομιμοποιείτε τέτοιες καταστάσεις και να μας σερβίρετε τέτοιες ανοησίες.

Γιατί, τελικά, οφείλετε να αναρωτηθείτε, σε τι ακριβώς διαφέρετε από τους προκατόχους σας και για ποιον λόγο το 30% του πρώτου γύρου έγινε 56% στον δεύτερο.

Δρ. Στέφανος Μιχιώτης

17/5/2024