logo


Την πρώτη συνεδρίασή της μετά από το Πάσχα θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου την Τρίτη 21 Μαΐου στις 9 το πρωί, με 22 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Την τιμητική του με τα μισά σχεδόν, δέκα, θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, έχει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκτός από τις συνήθεις δωρεές από φορείς που στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου, το Τμήμα φέρνει επιπλέον για έγκριση:

>Την εξειδίκευση πιστώσεων για τις παραστάσεις από τις θεατρικές σκηνές του Δήμου, και πιο συγκεκριμένα το “Ερωτικό Γαϊτανάκι” του Άρ. Σνίτσλερ από τη Θεατρική Ομάδα Αγ. Στεφάνου (7-8 Ιουνίου στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου), δαπάνης 6.656 ευρώ και “Η ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΛΛΑ” μέσα από το έργο κορυφαίων δραματουργών από τη Θεατρική Ομάδα “Σκηνή Άνοιξης” (14,15,16,17 και 21,22,23 Ιουνίου στο Κλειστό θέατρο του Λυκείου Άνοιξης), δαπάνης 4.770 ευρώ. Οι δαπάνες για τις παραστάσεις, που πραγματοποιούνται με απ’ ευθείας ανάθεση και διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, αφορούν στην αμοιβή συντελεστών, ενώ η ηχοφωτιστική κάλυψη καλύπτεται από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

>Χορευτικές επιδείξεις λήξης της χρονιάς θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό τμήμα της Άνοιξης στο Κλειστό του Διονύσου το Σάββατο 1 Ιουνίου, στην οποία η μοναδική δαπάνη της ηχοφωτιστικής κάλυψης θα γίνει  και εδώ από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου

>Με δαπάνη 13.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος, και με απ’ ευθείας ανάθεση θα γίνει η τακτική συντήρηση και η επισκευή του αθλητικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Γυμναστήριο, στον Άγ. Στέφανο, όπου τα όργανα γυμναστικής παρουσιάζουν φθορές.

>Με τίτλο “Χαίρε αληθινό Σώμα” (Ave Verum Corpus) θα πραγματοποιηθεί εαρινή συναυλία με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Διονύσου και έργα σπουδαίων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μ. Λεγάκη. Στην ίδια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/5 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου, θα συμμετάσχουν επίσης το επαγγελματικό 14μελές φωνητικό σύνολο Eklipsis Vocal Ensemble και η επαγγελματική ορχήστρα εγχόρδων του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχικού “Η Ευτέρπη”. Η δαπάνη για τη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί με απ’ ευθείας ανάθεση και διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, ανέρχεται στις 6.200 ευρώ.

>Τρεις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον προσεχή Ιούνιο, που σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Κομνηνάκη, περιλαμβάνουν:

*Την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Ινδική Μουσική” του Κ. Καλαϊτζή, με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτών, το Σάββατο 1 Ιουνίου στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου.

*Τη συνδιοργάνωση με το Σωματείο “Χοροπαίγνιο” εκδήλωσης με θέμα “Δασικές και Αστικές Πυρκαγιές, Πυροπροστασία- Αυτοπροστασία” και ομιλητή τον πυραγό, διασώστη και εκπαιδευτή Δ. Ομούρλογλου, που για τρίτη φορά μέσα σε 6 μήνες θα βρεθεί στο Δήμο Διονύσου, να μιλήσει για θέματα της αρμοδιότητάς του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Διονύσου.

*Τη συμμετοχή της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας και της Μικτής Χορωδίας των Σπουδαστών της Μουσικής Σχολής του Δήμου στο 27ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου “Antonio Vivaldi” στις 29 και 30 Ιουνίου. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, κόστους συνολικά 3500 ευρώ, ο Δήμος θα καλύψει τα 1984 ευρώ.

>Τέλος, για δέκατη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Διονύσου του Summer Camp, που ξεκίνησε επί θητείας Ζαμάνη το 2015 με πρωτοβουλία του τότε Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού Η. Υφαντή. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και φέτος αθλητικό και ψυχαγωγικό- δημιουργικό κομμάτι, θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους, διάρκειας 30 ημερών, και αναμένεται να καλύψει 2.650 θέσεις παιδιών, με ενδεικτικό προϋπολογισμό για την υλοποίησή του τις 198.737 ευρώ (σ.σ. πέρυσι, υπενθυμίζεται, είχε σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών στο πρόγραμμα, που τελικά ξεπέρασαν τις 3.000, ενώ ο προϋπολογισμός ανερχόταν στις 209.000 ευρώ). Εν προκειμένω η Δημοτική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης για τον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί για την επιλογή αναδόχου.

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει ακόμη:

*Την αποδοχή 422.000 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στην πέμπτη τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και προορίζεται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δήμου, και κατά προτεραιότητα για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

*Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία οχημάτων και τη στάθμευση, στο πλαίσιο της κατασκευής της στάσης του προαστιακού στο Κρυονέρι, φέρνει στην Επιτροπή με εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Κουκάς. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για 2 χρόνια από την έναρξη κατασκευής της κύριας φάσης του έργου και θα παραπεμφθούν για την τελική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

*Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο κέντρο της Άνοιξης αυτή τη φορά, προτείνει ο ίδιος Αντιδήμαρχος, και συγκεκριμένα για τις οδούς Αθηνών- Χαλκίδος, Αγ. Αθανασίου και Λ. Ανοίξεως- Σταμάτας. Η εισήγησή του βασίζεται σε παλαιότερη, του 2023, απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία διατηρείται εν μέρει. Το βάρος πέφτει στη ρύθμιση της στάθμευσης, που ανεξέλεγκτη σήμερα δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. “Οι ρυθμίσεις είναι μέρος των των ήδη εγκεκριμένων κυκλοφοριακών μελετών, οι οποίες είτε δεν εφαρμόστηκαν είτε η εφαρμογή τους ατόνησε και καταστρατηγήθηκε κατά την πάροδο του χρόνου. Καθώς όμως ο πληθυσμός του Δήμου και συνεπώς και το πλήθος των οχημάτων έχει αυξηθεί, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης εφαρμογής των ανωτέρω μέτρων για την ασφαλέστερη διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών”, επισημαινόταν και το 2023 και τώρα στη σχετική εισήγηση.

*Για υπόθεση που αφορά σε αδιάνοιχτο δρόμο στην Άνοιξη και έρχεται από την εποχή της Διοίκησης Ζαμάνη, παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος στο πλαίσιο της άσκησης των  καθηκόντων τους οι Δ. Ράικος (τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών) και Αγγ. Πέππα (τότε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος). Οι δυο αιρετοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά ιδιωτών και σήμερα ζητούν νομική υποστήριξη από το Δήμο.

*Για ακόμη ένα αιρετό και 8 υπαλλήλους του Δήμου προτείνεται η κατ’εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακών οχημάτων, ανεβάζοντας το σχετικό αριθμό σε κοντά 100 άτομα.

*Η ακύρωση, τέλος, πρόσφατης, του Απριλίου, απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής για την ανάθεση της αποκομιδής βιοαποδομήσιμων προτείνεται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γρ. Ίσσαρη και η λήψη νέας, με την ανάθεση της υπηρεσίας μέσω συμφωνίας- πλαίσιο στους ίδιους 4 αναδόχους και με το ίδιο ποσόν για 5 μήνες. Υπενθυμίζεται πως ο σχετικός διαγωνισμός, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, σκόνταψε σε προσφυγές και δεν αναμένεται να τελεσφορήσει πριν από το προσεχές φθινόπωρο, κατά τα λεγόμενα της Δημάρχου Κ. Μαϊχόσογλου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 13398/13-05-2024)

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών παρακάμψεων κατά τη διάρκεια της κύριας φάσης κατασκευής του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ” (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 10479/22-04-2024)

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης ως προς την Συναίνεση ή μη για γεωμετρική μεταβολή γεωτεμαχίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 10474/22-04-2024)

ΘΕΜΑ 4ο: Αίτημα με αρ. Πρωτ. 35774/6-11-2023 της κας ΚΑΡ. ΒΑΣ. περί καταβολής αποζημίωσης από πτώση δέντρου επί του με αρ. Κυκλ. ΥΤΥ…, ΙΧ αυτοκινήτου της (Δ/νση Περιβάλλοντος, Αρ. Πρωτ. 10504/22-04-2024)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση εφαρμογής των εγκεκριμένων κυκλοφοριακών μελετών της περιοχής πέριξ της Πλ. Άνοιξης (Αγ. Αθανασίου, Αθηνών- Χαλκίδος και Λ. Ανοίξεως- Σταμάτας) (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 13163/09-05-2024)

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης ως προς την παροχή Συναίνεσης στη διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων στο Εθνικό Κτηματολόγιο (Τμ. Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 9871/16-04-2024)

ΘΕΜΑ 7ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση των παραστάσεων των θεατρικών σκηνών Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 13177/09-05-2024)

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Συντήρηση και Επισκευή Αθλητικού Εξοπλισμού του Δημοτικού Γυμναστηρίου Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 12977/02-05-2024)

ΘΕΜΑ 9ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την υλοποίηση παράστασης χορευτικών επιδείξεων λήξης εκπαιδευτικής χρονιάς 2023-2024 καλλιτεχνικού τμήματος Άνοιξης (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 12883/01-05-2024)

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “INΟVIA Α.Ε.” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 12855/01-05-2024)

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το Ε.& Κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 12862/01-05-2024)

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 12864/01-05-2024)

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 11352/01-05-2024)

ΘΕΜΑ 14ο: Αίτηση γονέα φιλοξενούμενου παιδιού σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου Διονύσου για απαλλαγή της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) (Πρώην ΝΠΔΔ, Αρ. Πρωτ. 10341/19-4-2024)

ΘΕΜΑ 15ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την διοργάνωση εαρινής συναυλίας με τίτλο “Χαίρε αληθινό Σώμα” (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 9947/16-04-2024)

ΘΕΜΑ 16ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Χριστίνας Μουτσοπούλου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού (Τμήμα Λογιστηρίου, Αρ. Πρωτ. 13196/9-5-2024)

ΘΕΜΑ 17ο: Παροχή Νομικής Υποστήριξης Αιρετών (Νομική Υπηρεσία, Αρ. Πρωτ. 13877/16-5-2024)

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισμός των Όρων Διακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης για την “Υλοποίηση Πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών υπηρεσιών για την λειτουργία του προγάμματος “Summer Camp Δήμου Διονύσου 2024”, με Δημόσιο Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 13097/08-05-2024)

ΘΕΜΑ 19ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπ΄ρβαση συμβατικού αντικειμένου για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. “Η ΕΣΤΙΑ” ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (Πρώην ΝΠΔΔ,Αριθ. Πρωτ. 13579/15-5-2024)

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης Οχημάτων του Δήμου από Αιρετούς και Υπαλλήλους (Δ/νση Περιβάλλοντος, Αριθμ. Πρωτ 13531/14-5-2024)

ΘΕΜΑ 21ο: Εξειδίκευση δαπάνης για τις Εκδηλώσεις Ιουνίου (Τμ. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 13929/16-05-2024)

ΘΕΜΑ 22ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΑΡ. 32Α Ν. 4412/2016 & ΠΑΡ. 1 ΑΡ. 43 Ν. 4605/2019) ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (Δ/νση Περιβάλλοντος, Αριθ. Πρωτ. 14063/17-5-2024)