logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-05-2024

Πρόταση για Δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση

Την περασμένη εβδομάδα ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Δήμου (ΕΕΣ) Διονύσου παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνάς του σχετικά με την καταναλωτική συμπεριφορά στην τοπική αγορά του Δήμου μας. Μια τοπική αγορά που αντιμετωπίζει δυσκολίες, εξαιτίας των σταθερών προβλημάτων υποδομών της πόλης μας. Μια τοπική αγορά που έχει όμως έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, την τοπική μας κοινωνία, που έχει κάθε διάθεση να την στηρίξει και να την αναπτύξει.

Η Δημοτική Αρχή, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας, αναφέρθηκε σε μελλοντικές συζητήσεις και σχεδιασμό για τα μέτρα στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένη. Όμως, θα μπορούσε να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις ουσιαστικά, ξεκινώντας από τα εργαλεία που ήδη διαθέτει.

Ο Νέος Διόνυσος προτείνει την άμεση εφαρμογή του Άρθρου 85 του Νόμου 3463/2006 (ΚΔΚ), δηλαδή την δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση. Μία υπηρεσία προς τους κατοίκους – δημότες του Δήμου με κύρια μέριμνά του την εξυπηρέτηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Αντίστοιχα η υπηρεσία του Γραφείου προς τις επιχειρήσεις με έδρα ή λειτουργία εντός των ορίων του Δήμου που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του Γραφείου προς ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Το Δημοτικό Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση, μεταξύ άλλων,

  • έχει συμβουλευτική δράση προς τους ζητούντες εργασία και τους τοπικούς επιχειρηματίες που ζητούν προσωπικό,
  • παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση τόσο στους επιχειρηματίες με αξιοποίηση των αναπτυξιακών νόμων, των προγραμμάτων κατάρτισης, επιμόρφωσης και απασχόλησης του ΟΑΕΔ, των κοινοτικών προγραμμάτων όσο και στους ζητούντες εργασία για προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, απασχόλησης ή/και αυταπασχόλησης,
  • οργανώνει και υποστηρίζει παράλληλες δραστηριότητες σε σχέση με την εύρεση εργασίας και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Υπάρχουν τα εργαλεία για να ξεκινήσει τώρα, και όχι αύριο, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Προγραμματική αντιπολίτευση σημαίνει κατάθεση προτάσεων. Και ο Νέος Διόνυσος το πράττει καθημερινά.

Η πρόταση κατατέθηκε, η υλοποίηση ευθύνη σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ