logo


Άλλαξε, όπως είναι γνωστό, σκυτάλη η Προεδρία στο Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού με το Δήμαρχο Κηφισιάς Β. Ξυπολυτά να αναδεικνύεται Πρόεδρος στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Μαΐου.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π. Με αίσθημα ευθύνης και ενότητας, ευχαριστώ από καρδιάς τους εκλέκτορες του Συνδέσμου για την πολύτιμη στήριξη και εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου».

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας του Πεντελικού Όρους, δηλώνοντας: «Η προστασία του Πεντελικού είναι συνυφασμένη με την προστασία της ζωής μας. Βρισκόμαστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για επανάπαυση. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση ή κατάσταση που χρήζει άμεσης επέμβασης. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι, πέρα από την προστασία, να αναζητήσουμε τους τρόπους να κάνουμε ξανά «πράσινο» το Όρος, με γενναίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές».

Εντωμεταξύ, λίγες ώρες μετά τις εκλογές του ΣΠΑΠ, ο τέως πλέον Πρόεδρος του Συνδέσμου Βλ. Σιώμος σε μήνυμά του έκανε λόγο για πιέσεις, εκβιασμούς και άνισο αγώνα, ενώ δήλωσε πως θα στηρίξει το νέο Πρόεδρο με την εμπειρία και τις γνώσεις του για το καλό της Πεντέλης:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς μέλη του ΔΣ του ΣΠΑΠ που άντεξαν μέχρι το τέλος σε πιέσεις, εκβιασμούς και «παραινέσεις» του «συστήματος». Λυπάμαι φυσικά για κάποιους αχάριστους σε διάφορα επίπεδα, οι οποίοι όσο κι αν κρύβονται και το αρνούνται, είναι γνωστοί σε όλους μας!

Παρά τον άνισο αγώνα, το αποτέλεσμα ήταν 18 έναντι 15 και 2 λευκά!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βασίλη Ξυπολυτά, με την ΑΛΗΘΙΝΗ ευχή να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα από εμένα για το καλό του Πεντελικού που όλοι αγαπάμε!

Όσο με αφορά όπως δήλωσα και στην ομιλία μου, θα είμαι δίπλα του, στηρίζοντάς τον, σε ό,τι χρειαστεί, όπως σε όλη μου την ζωή 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες τον χρόνο, προσφέροντας εθελοντικά και ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ή ΑΛΛΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ, την εμπειρία μου, τις γνώσεις μου και την βοήθειά μου, για το καλό του Πεντελικού μας, του σπιτιού μας».

Τέλος, συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. έστειλε η Δήμαρχος Διονύσου Κ. Μαϊχόσογλου.

Μεταξύ άλλων, η κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου επισήμανε ότι για το νέο Δ.Σ. αποτελεί «προτεραιότητα η προστασία του Όρους καθώς και η ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου.

Από κοινού θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες για τη διατήρηση της  βιοποικιλότητας, της προστασίας των φυσικών πόρων και της προώθησης της οικολογικής συνείδησης.

Θεωρώ δεδομένο ότι ο Σ.Π.Α.Π. θα «αυξήσει τους ρυθμούς» ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου, θα αναλάβει ακόμα πιο σημαντικές πρωτοβουλίες και θα προχωρήσει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας με τοπικές κοινότητες, δημόσιους φορείς και οργανισμούς.

Είμαι πεπεισμένη ότι η θητεία σας θα αποτελέσει μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης για τον Σύνδεσμό μας.

Ο στόχος για την προστασία της Πεντέλης μας είναι κοινός και είμαστε εδώ να εργαστούμε μαζί για την επίτευξή του».