logo


Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι επιμέρους συναντήσεις, μεταξύ της μελετήτριας, της τριμελούς επιτροπής, των μηχανικών της πόλης και εκπροσώπων από φορείς της κάθε Κοινότητας, στο πλαίσιο της εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Διονύσου.

Αυτό είχε υποσχεθεί η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου στη συνάντηση μεταξύ όλων των παραπάνω, που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο την Τετάρτη 24 Απριλίου. Η συνάντηση τότε, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, είχε διαρκέσει περισσότερο από τρεις ώρες, η αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής είχε αποδειχθεί πολύ μικρή για όσους προσήλθαν (αιρετοί, η τριμελής επιτροπή για το Τοπικό Πολεοδομικό, η μελετήτρια με τους συνεργάτες της, μηχανικοί της πόλης και εκπρόσωποι Συλλόγων, αλλά όχι όλων), ενώ η συζήτηση διεξαγόταν με δυσκολία. Τότε, μετά και από παρέμβαση του επικεφαλής του Εύπολι Κ. Κουριδάκη, κρίθηκε πως για να γίνει η διαδικασία αποτελεσματικότερη, καλύτερη θα ήταν η ξεχωριστή συνάντηση για τα επιμέρους προβλήματα των οικιστικών περιοχών ανά δυο, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου και καλύτερη οργάνωση, και επιπλέον σε ένα χώρο που θα χωρούσε περισσότερα άτομα και με καλύτερη ηχητική κάλυψη, όπως είναι η αίθουσα του Πολιτιστικού Αγ. Στεφάνου.

Μέχρι σήμερα, πάντως, τέτοια συνάντηση δεν έχει προγραμματισθεί, ενώ κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου η μελετήτρια φέρεται να έχει προχωρήσει αρκετά στην εκπόνηση του ΤΠΣ, με το επιπλέον δεδομένο πως η ολοκλήρωση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων νωρίτερα από την προσθεσμία των δυο χρόνων, συνεπάγεται και χρηματικό bonus για το οικείο μελετητικό γραφείο.