logo


“Όποιος παραβαίνει τον κανονισμό Καθαριότητας και δεν καθαρίζει το οικόπεδό του, θα δέχεται πρόστιμο και καταλογισμό των ευθυνών του, όποιος κι αν είναι και όσο ψηλά κι αν βρίσκεται”. Αυτό ξεκαθάρισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Γ. Τραϊφόρος, όταν στην πρόσφατη (28/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πυροπροστασία του Δήμου.

“Ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας δηλώνω πως οι δημότες, εμείς και τα παιδιά μας, δεν πρόκειται να πληρώσουν λάθη και παραλείψεις άλλων. Τέρμα και ως εδώ” τόνισε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε επιπλέον ότι θα εφαρμοσθεί πρακτική, που δεν ακολούθησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με φωτογραφίες των οικοπέδων πριν και μετά, ώστε να χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία σε περιπτώσεις ενστάσεων.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Αντιδημάρχου ήρθαν ως απάντηση στον Τ. Παντελόγλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στην προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία υπέβαλε ερώτημα σχετικά με τα ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις Τράπεζες. “Θα ζητήσουμε από την Τράπεζα είτε να επιβαρυνθεί η ίδια με τον καθαρισμό τους είτε να τα καθαρίσει ο Δήμος, όπως προβλέπει ο νόμος, και να της αποσταλεί η χρέωση, ή θα την εξαιρέσουμε από την υποχρέωση αυτή κι ας πληρώνουν οι δημότες;” ρώτησε ο κ. Παντελόγλου.

Ο ίδιος, μάλιστα, ενημέρωσε το Σώμα πως μελετητικό γραφείο έχει ήδη καταθέσει στο Δήμο εκθέσεις επικινδυνότητας για 216 οικόπεδα που έχουν περιέλθει σε Τράπεζα, διερωτώμενος αν ισχύει τελικά η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΥΑ για την πυροπροστασία και τις υποχρεώσεις των κατοίκων και να μη συγκεντρώνονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το Δήμο.