logo


Δυο εντός και ένα εκτός Ημερησίας Διατάξεως ήταν τα θέματα που θα συζητούνταν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. Σε δυο από αυτά- την οργάνωση του summer camp του Δήμου και τον καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων, που ήρθε κατεπειγόντως για συζήτηση- διαπιστώθηκε επί τόπου, και εν μέσω διαμαρτυριών, ότι οι εισηγήσεις ήταν λάθος. Και αποσύρθηκαν. Έτσι το μόνο που τελικά συζητήθηκε ήταν το θέμα που αφορούσε στην υποβολή πρότασης από το Δήμο προς το Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση ύψους 745.000 ευρώ για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. (σ.σ. Και αξίζει εδώ να σημειωθεί πως και αν εγκριθεί η πρόταση, αντιπυρικές ζώνες δεν θα δούμε σύντομα, μια που και μόνο η αξιολόγηση των προτάσεων, που έχουν υποβάλει οι δικαιούχοι φορείς, θα γίνει στις 30 Ιουνίου!).

Αναμενόμενο ήταν, μετά τα παραπάνω, να προγραμματιστεί νέα, έκτακτη και κατεπείγουσα, συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες της Δευτέρας.

Δεν ήταν, εντούτοις, αναμενόμενο αυτό που τελικά έγινε: Να ειδοποιηθούν δηλαδή, την επομένη, Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 11.47 το μεσημέρι τα μέλη της Επιτροπής με ηλεκτρονικό μήνυμα για να προσέλθουν στο Δημαρχείο μία ώρα αργότερα, στη μία, ώστε να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, με τα δυο θέματα που είχαν αποσυρθεί από χτες κι ακόμη ένα, για τη συμμετοχή του Δήμου στο 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Για προσβολή, απαξίωση και εκφυλισμό των θεσμών μίλησε στην Οδό Διονύσου ο τέως Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος Γ. Καλαφατέλης, η παράταξη του οποίου αρνήθηκε να παραστεί στη συνεδρίαση, για πρακτικές στερούμενες σοβαρότητας, που αντιθέτως προδίδουν προχειρότητα, έκανε λόγο η Δ. Ιατρού από το Νέο Διόνυσο, που προσήλθε μεν στη συνεδρίαση, αλλά μόνο για να διαμαρτυρηθεί: Αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική που δε σέβεται την ιδιωτικότητα και την προσωπική ζωή των μελών της Επιτροπής, χαρακτήρισε τη μεθόδευση για την κατεπείγουσα συνεδρίαση της επιτροπής η κ. Ιατρού, “και δεν θέλω να σκεφτώ ότι υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα, προσέθεσε χαρακτηριστικά. Μια ημέρα νωρίτερα, εξάλλου, στελέχη της Διοίκησης επεσήμαιναν πως παρά τα συνεχή αιτήματά τους να ξεκινήσουν και για τη Δημοτική Επιτροπή οι διαδικτυακές συνεδριάσεις, ώστε να συμμετέχουν όσα μέλη δεν μπορούν να προσέλθουν αλλά και να τις παρακολουθούν οι πολίτες, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη.

Οι διαμαρτυρίες της δημοτικής συμβούλου του Νέου Διόνυσου δεν ήταν οι μόνες: Μέχρι έξω, κατά πληροφορίες, ακούγονταν οι φωνές μελών της Διοίκησης, που μιλούσαν για έλλειμμα δημοκρατίας, ακόμη και για σκοπιμότητα στην εσπευσμένη συνεδρίαση. Χαρακτηριστικό είναι πως προσήλθαν μεν είτε για να δώσουν απαρτία και να διαμαρτυρηθούν, αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν, διαχωρίζοντας εμφατικά τη θέση τους και δημιουργώντας ερωτηματικά.

Μυστικό δεν είναι πλέον πως η Δημοτική Αρχή κάθε άλλο παρά αρραγής και συντονισμένη στον ίδιο βηματισμό είναι. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσει- αν μπορέσει- να συνεχίσει τη μετ’ εμποδίων πορεία της, έχοντας τεσσεράμιση χρόνια και μερικές δεκάδες προβλημάτων μπροστά της και μια ισχυρή εσωτερική αντιπολίτευση, που διεκδικεί για τον εαυτό της το ρόλο του θεματοφύλακα των θεσμών.