logo


Με ανοιχτή επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου επισημαίνει πως έξι μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, δεν έχουν γίνει ακόμη τα αυτονόητα από την πλευρά της, όταν οι δημότες καλούνται να δώσουν μια περιουσία για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στα σπίτια τους, ενώ υπογραμμίζει πως έχει αποτύχει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τη Διοίκηση με γραπτές προτάσεις για τα προβλήματα της περιοχής:

        Ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Πέρασε μισός χρόνος περιμένοντας την δημοτική αρχή να βρει τα πατήματά της. Όμως η ανοχή και οι αντοχές μας τελείωσαν. Δεν γίνεται να μας ζητούν να πληρώσουν οι δημότες για καθαρισμούς και αλλαγές ακόμα και στην δόμηση των σπιτιών μας όταν οι δρόμοι είναι γεμάτοι από σακούλες με εύφλεκτα υλικά και βρίθουν από σκουπίδια. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε με αυτόν τον τρόπο την αντιπυρική περίοδο.

Οι δημότες είναι άνθρωποι με κρίση και ευαισθησίες. Δεν πρέπει να θυσιάζουμε τους εθελοντές μας, όσο πρόθυμοι και να είναι, όταν ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τα ουσιώδη και τα βασικά για να μας προστατέψει.

Αναρωτιόμαστε πού είναι οι χάρτες για τις περιαστικές ζώνες που θα πληροφορήσουν τους δημότες αν υπάγονται στις κυβερνητικές απαιτήσεις της πυροπροστασίας. Τι πρόστιμο θα έπρεπε να βάλει κανείς στον δήμο που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Το Δ.Σ του Εξωραϊστικού, του παλιότερου συλλόγου του Διονύσου, περιμένει επτά μήνες για μία συνάντηση με την κα Δήμαρχο. Όλες οι προσπάθειες επικοινωνίας με προτάσεις για τα βασικά προβλήματα της κοινότητας έμειναν αναπάντητες. Ο σύλλογος μας υπάρχει για να βοηθήσει την δημοτική αρχή να βοηθήσει εμάς. Ας συντονιστούμε.

Η επίλυση των βασικών προβλημάτων του τόπου απαιτούν την αμφίδρομη επικοινωνία και τον συντονισμό όλων των φορέων.

Σας ευχαριστούμε

Η πρόεδρος

Μαρία Σοφού