logo


Για την εξαίρεση- των κατεπειγουσών συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου- που τείνει να γίνει κανόνας, έγραφε μόλις χθες η Οδός Διονύσου, με αφορμή την πρόσκληση σε δυο τέτοιες συνεδριάσεις μέσα στην ίδια εβδομάδα.

Στην πρώτη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (σ.σ. με πρόσκληση που είχε σταλεί μόλις μια ώρα νωρίτερα!), παρέστησαν μεν τα τακτικά μέλη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, διαμαρτυρήθηκαν όμως έντονα- μαζί και η Δ. Ιατρού που συμμετέχει εκ μέρους του Νέου Διόνυσου με δικαίωμα λόγου αλλά όχι και ψήφου-  τόσο για την πρόσκληση της τελευταίας στιγμής όσο και για την ουσία των θεμάτων προς συζήτηση, ανάμεσά τους τη συμμετοχή του Δήμου στο 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, τον καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων και το summer camp.

Η δεύτερη κατεπείγουσα συνεδρίαση, για την οποία πάντως η πρόσκληση είχε σταλεί εγκαίρως, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, δια ζώσης, με μοναδικό θέμα την ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για το summer camp. Σ’ αυτήν τη συνεδρίαση, λοιπόν, απουσίαζαν όλα ανεξαιρέτως τα τακτικά μέλη τής Δημοτικής Επιτροπής από την πλευρά της Διοίκησης, καθώς και οι τρεις εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και η κ. Ιατρού, με προφανή αιτία τη διαμαρτυρία για τις αλλεπάλληλες κατεπείγουσες συνεδριάσεις που προδίδουν έλλειψη προγραμματισμού, αλλά και την ολιγωρία στην υιοθέτηση της διαδικτυακής μετάδοσης. Αποτέλεσμα ήταν η συμμετοχή μόνο αναπληρωματικών- και μάλιστα στην πλειονότητά τους Αντιδημάρχων- με Πρόεδρο βέβαια τη Δήμαρχο Διονύσου Κ. Μαϊχόσογλου. Επιπλέον, στο μοναδικό- κατεπείγον- θέμα της κατεπείγουσας συνεδρίασης, προστέθηκε την τελευταία στιγμή ακόμη ένα κατεπείγον, για την πρόσληψη 13 εργατών εξωτερικών χώρων και συνοδών απορριμματοφόρων με δίμηνη σύμβαση για την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης, και μέχρι να ολοκληρωθεί η αντίστοιχη πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις.

(σ.σ. Και όσες φορές γράφτηκε παραπάνω η λέξη κατεπείγον, τόσες κι άλλες τόσες ακούστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης…)

Και τα δυο θέματα εγκρίθηκαν, βέβαια, ομόφωνα, ενώ τη μοναδική ερώτηση έθεσε η Οδός Διονύσου: Με το δεδομένο πως τα προηγούμενα χρόνια για τη διεξαγωγή του summer camp υπολογίζονταν περίπου 63 ευρώ ανά παιδί σε κάθε περίοδο, και φέτος αυτή η μοναδιαία τιμή κατεβαίνει στα 60, 48 ευρώ, ενώ όλα ακριβαίνουν, έχουν γίνει κάποιες περικοπές και ποιες;

Καμιά μείωση δεν έχει γίνει στις υπηρεσίες που θα παρασχεθούν, διαβεβαίωσε απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κ. Βαφειάδης: “Πέρυσι το συνολικό ποσόν για το summer camp ανήλθε στις 209.000 ευρώ, έναντι 198.000 ευρώ για φέτος, με βάση τη μελέτη της Υπηρεσίας. Έτσι λοιπόν, είναι πιθανό αν γίνει αναγωγή, να προκύπτει αυτή η μείωση της τιμής ανά παιδί”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στις 22 Μαΐου ο Δήμος ανήρτησε στην ιστοσελίδα του πρόσκληση ενδιαφέροντος για όσους θα επιθυμούσαν να απασχοληθούν στο summer camp. Η πρόσκληση απευθυνόταν σε πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως ανθρωπιστικών σπουδών, χωρίς πάντως να αναφέρεται το κριτήριο της εντοπιότητας, όπως γινόταν όλα ανεξαιρέτως τα προηγούμενα χρόνια.