logo


Με 21 θέματα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 9 το πρωί. Και παρά τη δέσμευση της Δημάρχου, εδώ και 15 ημέρες, πως πλέον οι συνεδριάσεις και αυτού του συλλογικού οργάνου θα πραγματοποιούνται και διαδικτυακά, ώστε να συμμετέχουν και οι σύμβουλοι που λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούν να προσέλθουν αλλά και όσοι δημότες το επιθυμούν, και αυτή η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης. Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται κάποια που είχαν αποσυρθεί, όπως αυτό για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κρυονέρι λόγω της κατασκευής της στάσης του Προαστιακού, καθώς και της επισκευής και συντήρησης του αθλητικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Γυμναστήριο, ενώ  τρία αφορούν σε έργα, τις χρηματοδοτήσεις των οποίων είχε εξασφαλίσει η απελθούσα Δημοτική Αρχή. Τέλος, τροποποιείται σημειακά ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό του Δήμου το προσωπικό της ΕΣΤΙΑΣ που καταργήθηκε πριν από 6 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα:

*Επανέρχεται το θέμα που αφορά στις κυκλοφοριακές παρακάμψεις, λόγω της κατασκευής της στάσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Κρυονέρι, που πριν από ένα μήνα περίπου, στις 21 Μαΐου, είχε αποσυρθεί. Ο λόγος τότε ήταν πως η σχετική μελέτη του αναδόχου του έργου καταργούσε ουσιαστικά τη δεύτερη, εναλλακτική, έξοδο διαφυγής από την περιοχή, και μάλιστα για δυο χρόνια από την έναρξη των εργασιών για την κύρια φάση του έργου. Έτσι η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε να αποσύρει το θέμα και να το επανεξετάσει μετά και από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

*Το συνολικό ποσόν των 526.652 ευρώ θα λάβει ο Δήμος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του ΥΠΕΣ. Από το ποσόν αυτό οι 421.952 ευρώ αντιστοιχούν στην έκτη τακτική ετήσια επιχορήγηση και προορίζεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, με προτεραιότητα στη μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ το υπόλοιπο, των 104.700 ευρώ, αποκλειστικά για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων της πόλης.

*Για τρίτη φορά επανέρχεται στη Δημοτική Επιτροπή το θέμα με τη συντήρηση και την επισκευή του εξοπλισμού στο Δημοτικό Γυμναστήριο, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 13.000 ευρώ περίπου. Την πρώτη φορά το θέμα είχε αποσυρθεί χωρίς συζήτηση, μια που η σχετική μελέτη δεν είχε αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής, και τη δεύτερη φορά το ύψος των τιμολογήσεων, που έρχονται από την απελθούσα Δημοτική Αρχή, κρίθηκε υψηλό, ενώ επισημάνθηκαν παραλείψεις του αναδόχου. Οι διαφωνίες, που εκφράστηκαν κυρίως από τους συμβούλους της Διοίκησης Λ. Κανακάρη, Στ. Ουσταμπασίδη και Αγγ. Πέππα, οδήγησαν και πάλι τότε στην απόσυρση του θέματος, το οποίο, πάντως, επανέρχεται με την ίδια εισήγηση από την Αντιδήμαρχο Β. Βιθυνού και την προσθήκη πως η πίστωση θα κατανεμηθεί σε δυο χρόνια. Σύμφωνα, τέλος, με την επισυναπτόμενη μελέτη, η συγκεκριμένη εργασία θα πραγματοποιηθεί με απ’ ευθείας ανάθεση.

*Το 2022 εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ η Βιοκλιματική Ανάπλαση της Δροσιάς και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 6,9 εκατομμυρίων ευρώ. Στον ανοιχτό διαγωνισμό που ξεκίνησε πέρυσι, προσήλθαν δυο μόνον ενδιαφερόμενοι, από τους οποίους ο ένας αποκλείστηκε στην πρώτη φάση. Μεθαύριο η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου καλείται να εγκρίνει το 2ο πρακτικό του σχετικού διαγωνισμού και να ανακηρύξει τον ανάδοχο, του οποίου η προσφορά ήταν με σχεδόν μηδενική έκπτωση. Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει στόχο τη δημιουργία ασφαλών, φιλικών και λειτουργικών χώρων, έτσι ώστε αυτοί να αποτελέσουν πόλο έλξης και χρήσης για τους κατοίκους και αφορά στις πλατείες Εθνικής Αντιστάσεως, Ελευθέριου Κορολή, Άρη Βελουχιώτη, και σε ανακατασκευή οδών και πεζοδρομίων, με πρόβλεψη για την ασφαλή χρήση τους από ΑΜΕΑ. Για τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν σειρά μελετών- τοπογραφική, αρχιτεκτονική, κυκλοφοριακή, μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και φύτευσης, καθώς και μελέτη βιοκλιματικής απόδοσης.

*Σχετικό με το παραπάνω είναι και το θέμα που αφορά στην έγκριση των όρων επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείου, για την υλοποίηση τόσο του έργου της ανάπλασης της Δροσιάς όσο και της αξιοποίησης του κτηρίου του ΤΥΠΕΤ στον Άγ. Στέφανο ως πολιτιστικού χώρου. Το συνολικό ποσόν ανέρχεται στα 10,4 εκατομμύρια ευρώ και το 50% θα καταβληθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενώ το άλλο μισό από το ΤΠκΔ. Και επειδή πρόκειται για δάνειο, μετά τη συζήτησή του στη Δημοτική Επιτροπή το θέμα θα εισαχθεί προς έγκριση και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

*Για ακόμη ένα έργο, του οποίου η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ εγκρίθηκε στην προηγούμενη θητεία, ο σχετικός διαγωνισμός οδεύει προς την τελεσφόρησή του. Πρόκειται, ειδικότερα, για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σειρά εγκαταστάσεων ύδρευσης της πόλης- στην Άνοιξη, στο Διόνυσο, στο Κρυονέρι κ.λπ. Στο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, συμμετείχαν τρεις ενδιαφερόμενοι, από τους οποίους ο ένας στην πορεία εξέτασης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αποκλείστηκε κι έτσι συνεχίζουν μόνον οι δυο- ο πρώτος συμμετέχει για το τμήμα του διαγωνισμού που αφορά στην αντικατάσταση ενεργοβόρου εξοπλισμού ύδρευσης και ο δεύτερος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

*Προχωρούν όμως και οι διαδικασίες για την έναρξη του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς. Το έργο, που όπως είναι γνωστό αποτέλεσε αιτία ομηρικών διενέξεων μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, έχει περιέλθει στην ευθύνη της Περιφέρειας και θα εκτελεστεί με σύσταση δουλείας διόδου σε ιδιωτική έκταση. Προς τούτο πρέπει να εκπονηθεί διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών, τη δαπάνη του οποίου καλείται να εγκρίνει μεθαύριο η Δημοτική Επιτροπή. Το διάγραμμα θα προωθηθεί εν συνεχεία στη συμβολαιογράφο για τη σύνταξη του συμβολαίου δουλείας, όπως ενημέρωσε τις προάλλες το Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Κουκάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προκατόχου του Στ. Κριεμάδη.

*Για άλλους 5 μήνες, και μέχρι να τελεσφορήσει ο σχετικός διαγωνισμός που κυριολεκτικά σέρνεται επί 4 χρόνια, θα ανατεθεί με τη γνωστή διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ο καθαρισμός των δημοτικών κτηρίων.

*Εν μέρει, από την άλλη πλευρά. τελεσφόρησε ο ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζόμενων στο Δήμο Διονύσου. Για τα τμήματα του διαγωνισμού που αποδείχθηκαν άγονα, ανάμεσά τους και αυτό για τις στολές πυρόσβεσης, ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εκ νέου.

*Με τροποποίηση κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2021 έρχεται μεθαύριο στη Δημοτική Επιτροπή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της διευθέτησης του ρέματος Διονύσου. Πιο συγκεκριμένα, αν και το 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε προτείνει να παραμείνει υπογειοποιημένο το κομμάτι του ρέματος που διέρχεται από το χώρο του Αρσακείου, εντούτοις η τροποποίηση που θα συζητηθεί στη Δημοτική Επιτροπή μιλά για αποκατάσταση της κοίτης του με ανοιχτή διατομή, κάτι που- σύμφωνα με τον τέως Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη– εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ καταβροχθίζει και σημαντικό κομμάτι της έκτασης του σχολείου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι υπόλοιπες παρατηρήσεις της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρονταν στο περιορισμό της βλάβης στη χλωρίδα, στην προσπάθεια μεγαλύτερης απόδοσης κοινόχρηστων χώρων στην παραρεμάτια ζώνη, στη μέριμνα για σημεία υδροληψίας και δημιουργία ομβροδεξαμενών το χειμώνα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν το καλοκαίρι κ.λπ.

*Πέντε χιλιάδες ευρώ για 23 ημέρες θα στοιχίσει η φύλαξη του χώρου στον Παλιό Σταθμό του τρένου στην Κοινότητα Διονύσου, όπου θα διεξαχθούν και φέτος τα Μικρά και τα Μεγάλα Διονύσια. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Κομνηνάκη, η φύλαξη θα γίνεται σε 24ωρη βάση, από εξειδικευμένο προσωπικό με πεζή και αυτοκίνητη περιπολία, και με ιδιαίτερο βάρος στις νυχτερινές ώρες.

*Τέλος, από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κ. Βαφειάδη έρχεται η σημειακή τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ), με στόχο να ενταχθούν στο προσωπικό του Δήμου, όσοι απασχολούνταν στο Νομικό Πρόσωπο της ΕΣΤΙΑΣ η οποία καταργήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2023.  Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) εργαζόμενοι του πρώην Νομικού Προσώπου κατατάσσονται σε αντίστοιχες με αυτές που κατείχαν, ανά κατηγορία και ειδικότητα, οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις που συστήνονται αυτοδικαίως. Όσο για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μεταφέρονται στον οικείο Δήμο, ενώ αν υπερκαλύπτονται οι αντίστοιχες θέσεις στον ΟΕΥ, θα πρέπει στην πρώτη τροποποίησή του να αυξηθεί αναλόγως και ο αριθμός των θέσεων αυτών. Ακολουθώντας το αντικείμενο της ΕΣΤΙΑΣ, στην τροποποίηση που θα συζητηθεί την Τρίτη προβλέπεται η ένταξη στις Υπηρεσίες του Δήμου νέας Διεύθυνσης για την Προσχολική Αγωγή και την Τρίτη Ηλικία, με αρμοδιότητα για τους 8 Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα 6 ΚΑΠΗ της πόλης και η σύσταση θέσεων για 13 μόνιμους εργαζομένους και δυο ΙΔΑΧ. Η ετήσια δαπάνη για τη μισθοδοσία των 15 αυτών εργαζόμενων υπολογίζεται στις 659.000 ευρώ, που βρίσκεται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών παρακάμψεων κατά τη διάρκεια της κύριας φάσης κατασκευής του έργου: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ” (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 10479/22-04-24)

ΘΕΜΑ 2ο: Αίτημα με αρ. Πρωτ. 27577/23-8-2023 του κας ΠΑΠ. ΠΑΣ. Περί καταβολής αποζημίωσης από πτώση δέντρου επί του με αρ. Κυκλ. ΥΡΖ…, ΙΧ αυτοκινήτου της (Δ/νση Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πρασίνου Αρ. Πρωτ. 16964/07-06-24)

ΘΕΜΑ 3ο: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού (Ταμειακή Υπηρεσία Αρ. Πρωτ. 17332/12-06-24)

ΘΕΜΑ 4ο: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού (Ταμειακή Υπηρεσία Αρ. Πρωτ. 17337/12-06-24)

ΘΕΜΑ 5ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών Αρ. Πρωτ. 17390/12-06-24)

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη Συντήρηση και Επισκευή Αθλητικού Εξοπλισμού του Δημοτικού Γυμναστηρίου Δήμου Διονύσου (Τμ Κοινωνικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αρ. Πρωτ. 14792/12-06-24)

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση του 2ου πρακτικού με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου “ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΣΙΑΣ” προϋπολογισμού 5.564.586,80€ (πλέον ΦΠΑ 24%) και ανάθεση της σύμβασης (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Αριθμ. Πρωτ. 6199/06-03-24)

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την ετήσια συντήρηση για το Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας & τις επιπλέον Υπηρεσίες (Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας Αρ. Πρωτ. 15764/29-05-2024)

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΕΜΜ. & ΕΛ. ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ Ο.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ Κοινωνικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αρ. Πρωτ. 16645/06-06-2024)

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Υποχρεωτικής Δαπάνης Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών Διέλευσης Απορριμματοφόρων από την “Αττική Οδό” (Δ/νση Περιβάλλοντος Αρ. Πρωτ. 16662/06-06-2024)

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή Δωρεάς: Χρηματικό ποσό από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ “ΑΙΓΕΑΣ” για την κάλυψη εξόδων μεταφοράς των μελών των ΚΑΠΗ του Πρώην Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία Δήμου Διονύσου “Η ΕΣΤΙΑ” Δήμου Διονύσου για θαλάσσια μπάνια (Πρώην Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία “Η ΕΣΤΙΑ” Αρ. Πρωτ. 17174/11-06-24)

ΘΕΜΑ 12ο: Εισήγηση περί αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, για την εκτέλεση του έργου: “Αστική Αναζωογόνηση Δήμου Διονύσου” στον άξονα Προτεραιότητας “Ποιότητας Ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών” του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, συνολικού ποσού 10.559.048,632€ (Δ/Νση Οικονομικών Αρ. Πρωτ. 17341/12-06-2024)

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση του Πρακτικού 1 του διαγωνισμού δια το Υποέργο 1 με τίτλο “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Διονύσου” και τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Διονύσου” στον Άξονα Προτεραιότητας “Περιβάλλον”, της Πρόσκλησης ΑΤ03 του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” (Δ/νση Οικονομικών Αρ. Πρωτ. 17348/12-06-24)

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης Οχημάτων του Δήμου από Υπάλληλο (Δ/νση Περιβάλλοντος Αρ. Πρωτ. 17421/12-06-2024)

ΘΕΜΑ 15ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον 30.6142.0028 με τίτλο: “Παροχή υπηρεσιών σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων” προκειμένου να γίνει άμεσα διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών για την σύσταση δουλείας στο Αντιπλημμυρικό Έργο Δροσιάς- Σταμάτας (Τμ. Τεχνικών Έργων Αρ. Πρωτ. 16934/07-06-24)

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση Πρακτικού γνωμοδοτικού οργάνου (άρ. 32Α Ν. 4412/2016 & παρ.1 άρ. 43 Ν. 4605/2019) και Ανάθεση Υπηρεσίας Καθαρισμός κτιρίων Δήμου Διονύσου (Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού Αριθμ. Πρωτ. 17670/14-06-24)

ΘΕΜΑ 17ο: Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την παροχή υπηρεσιών με κάλυψη της δαπάνης υπό την μορφή αντιτίμου, έτους 2024 (Τμ Ανθρώπινου Δυναμικού ορθή επανάληψη Αριθ. Πρωτ. 15050/13-06-24)

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση του υπ’αριθ. πρωτ. 9325/10.04.2024 πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την “προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας εργατοτεχνικού προσωπικού”, συνολικής προϋπολογιζόμενης αξίας 164.444,96€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%- CVP: 35113400-3 (Τμ. Προμηθειών Αρ. Πρωτ. 16740/06-06-24)

ΘΕΜΑ 19ο: Λήψη απόφασης ως προς την γνωμοδότηση επί της τροποποιημένης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: “Οριοθέτηση και Έργα Διευθέτησης Ρέματος Διονύσου” (Τμ Σχεδίου Πόλεως Αριθμ. Πρωτ. 2934/02-02-24)

ΘΕΜΑ 20ό: Εξειδίκευση πίστωσης για την φύλαξη του χώρου εκδηλώσεων (Διόνυσος) κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Μικρά Διονύσια 2024» και «Διονύσια 2024» Δήμου Διονύσου (Τμ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριθμ. Πρωτ. 17617/13-6-24)

ΘΕΜΑ 21ο: ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 27 ΤΟΥ Ν. 5056/2023” (Γεν. Γραμματέας Αριθμ. Πρωτ. 17741/14-06-24)