logo


ΔΙΟΝΥΣΟΣ 25-6-2024

Θέμα: Διανοίξεις δρόμων διαφυγής Δήμου Διονύσου

Οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου είναι αντιμέτωποι με πολλά χρονίζοντα και πολύ οξυμένα προβλήματα.

Την τελευταία χρονική περίοδο έχουν προστεθεί και τα κρίσιμα θέματα πολιτικής προστασίας.

Την καλοκαιρινή περίοδο ο βαθμός επικινδυνότητας για πιθανή εκδήλωση δασικών πυρκαγιών είναι πολύ αυξημένος σε ένα Δήμο που υπάρχει πυκνό και μάλιστα αιωνόβιο δάσος.

Για την πυροπροστασία προτείνονται και δυστυχώς δεν εφαρμόζονται με συνέπεια πολλά μέτρα ούτε από κάποιους κατοίκους ούτε από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Μεταξύ των απαραίτητων μέτρων είναι πλέον η διάνοιξη οδών διαφυγής σε περίπτωση εκκένωσης μιας περιοχής, για να αποφευχθούν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Στο Δήμο μας υπάρχουν αδιέξοδοι δρόμοι που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη διαφυγή των κατοίκων σε περίπτωση φωτιάς.

Πολλές παρεμβάσεις διάνοιξης οδών διαφυγής είναι εξαιρετικά επείγουσες διότι αφορούν εκτός των μονίμων κατοίκων, μαθητές δημοτικών σχολείων και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε τα παρακάτω σημεία ενδεικτικά:

1. Διάνοιξη της οδού Κίρκης προς την οδό Νιόβης ώστε να υπάρξει ασφαλής διέξοδος διαφυγής για τα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζόμενους στον βρεφονηπιακό σταθμό σε περίπτωση κινδύνου και ειδικότερα πυρκαγιάς λόγω της μορφολογίας και της επικινδυνότητας της περιοχής.

Το θέμα έφερε πρόσφατα για συζήτηση στο ΔΣ ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αγγέλων της Κοινότητας Άνοιξης

2. Διάνοιξη της οδού Ανθέων και σύνδεσή της με την Λεωφόρο Κυδωνιών στην Κοινότητα Διονύσου. Σημείο κρίσιμο που συνδέεται άμεσα με την δυνατότητα διαφυγής κατοίκων και παιδιών του Β Νηπιαγωγείου του Δήμου Διονύσου. Το θέμα το επανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στην Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπ. με επιστολή τους Αρθ. Πρ. 9830/16-4-2024

Θέματα (1.2) που απασχολούν κατοίκους και εκπαιδευτική κοινότητα για πολλά χρόνια.

2.1 Διάνοιξη της οδού Πιττακού Κοινότητα Διονύσου

2.2 Διάνοιξη της οδού Κορώνης Κοινότητα Διονύσου

3. Διάνοιξη της οδού Κερασούντος και την σύνδεσή της με την Ανθέων στην Κοινότητα Δροσιάς.

Όλα αυτά τα κρίσιμα σημεία έχουν τη δική τους προϊστορία που ανάγεται σε συνεχείς επισημάνσεις, και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Μια τυπική επανάληψη υποσχέσεων από την Δημοτική Αρχή ότι θα ασχοληθεί με τα προβλήματα είναι άνευ ουσίας.

Τα προβλήματα παραμένουν στις ελληνικές καλένδες εδώ και δεκαετίες

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή

1.1. Έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων;

1.2. Τι έχει πράξει έως τώρα, ποιες πρακτικές έχει δρομολογήσει και ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες της, έτσι ώστε να εκλείψουν οριστικά οι κίνδυνοι εγκλωβισμού και απώλειας ανθρώπινης ζωής;

1.3. Έχει σκοπό να εξετάσει, να συζητήσει και να αποδεχτεί την πρότασή μας για συγκρότηση ομάδας δράσης, η οποία θα συνδράμει, ώστε να υπερκερασθούν γραφειοκρατικά προβλήματα και εμπόδια στις περιπτώσεις που επιβάλλονται άμεσες και Ταχείες πράξεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος;

Αναμένουμε ένα σαφές και τεκμηριωμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών, που θα οδηγήσουν σε απτά και ορατά για τους κατοίκους αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ