logo


ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο  του Δημ. Συμβούλου Κων/νου Κουριδάκη

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη του ΤΥΠΕΤ Διονύσου και των Δημοτικών ακινήτων στη Δ.Ε. Διονύσου, όπως επίσης για την εξέλιξη της δημοπράτησης του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Αγ. Στέφανο.

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο  του Δημ. Συμβούλου Δημ. Αλεξανδρή

Θα ήθελα παρακαλώ  να με ενημερώσετε για τις χωματερές, που έχουν  δημιουργηθεί στην κοινότητα Διονύσου,  στην θέση Πηγαδάκι και απέναντι από το Κοινοτικό κατάστημα.
Πριν από 4 μήνες περίπου μου είχατε υποσχεθεί Κα Δήμαρχε παρουσία, αν θυμάμαι καλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, ότι ο εργολάβος σας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα την απομάκρυνση των μπαζών. Έκτοτε ο εργολάβος όχι μόνο δεν απομάκρυνε τα μπάζα αλλά αντίθετα εναποθέτει και άλλα -μάλιστα αγνώστου προελεύσεως. Πιθανότατα από άλλα έργα του από  άλλες περιοχές.
Σας είχα επισημάνει από τότε ότι ο εργολάβος δεν πρόκειται να τα απομακρύνει αν δεν του επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα που προβλέπονται από τον κανονισμό για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.
Για να τελειώνουμε με αυτή την αυθαιρεσία θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούν  οι  αρμόδιες  υπηρεσίες του Δήμου, να εφαρμόσουν τα νόμιμα , σύμφωνα με τον κανονισμό του Δήμου και την ισχύουσα νομοθεσία , περί προσόδων των ΟΤΑ  (διάταγμα 1958 , Ν.1080/1980 και Ν.5043/2023), διότι καθόσον γνωρίζω, η προηγούμενη Διοίκηση δεν είχε κάνει καμία ενέργεια και θα πρέπει να αναζητηθούν  ποιοι ευθύνονταν και ποιοι συνεχίζουν να ευθύνονται  για την στέρηση εσόδων από το ταμείο του Δήμου.