logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την τελευταία φωτιά και τα προβλήματα υδροδότησης της Δ.Ε. Σταμάτας επισκεφτήκαμε και τις δεξαμενές της Δ.Ε. Διονύσου για να έχουμε άμεση εικόνα της κατάστασής τους. Είναι απολύτως ξεκάθαρο και δεδομένο ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της συνεχούς παροχής νερού και μάλιστα καθαρού νερού τηρουμένων με αυστηρότητα όλων των απαραίτητων προδιαγραφών και ελέγχων.

Στην περίπτωση του Διονύσου, όπως και της Σταμάτας, οι δεξαμενές βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό σημείο από το οποίο μπορείς να έχεις εξαιρετική θέα προς το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Διονύσου. Κατά τα άλλα όμως που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την προσβασιμότητα στους χώρους είναι και εδώ «ξέφραγο αμπέλι». Η πρόσβαση είναι ανεμπόδιστη με συνέπεια οποιοσδήποτε χωρίς καμία δυσκολία να μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Είναι εμφανέστατο ότι δεν υπήρξε στο παρελθόν κανένα μέτρο πυρασφάλειας, κάποια αντιπυρική ζώνη ή κάποιο σύστημα πυρόσβεσης. Τα πεύκα είναι σε επαφή με τις δεξαμενές και καμία ασφάλεια προς οποιονδήποτε είχε, έχει ή θα έχει την διάθεση κακόβουλων ενεργειών. Οι εικόνες μιλούν και λένε ότι το σπουδαιότερο αγαθό, το νερό ύδρευσης σε έναν Δήμο, φαίνεται να είναι παραμελημένο.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι:
• Υπάρχει ασφάλεια και επαρκής φύλαξη;
• Η καθαριότητα των δεξαμενών έχει ελεγχθεί και διασφαλιστεί;
• Υπάρχει προσβασιμότητα των δεξαμενών στην περίπτωση που απαιτηθεί να γίνει τροφοδοσία με βυτιοφόρα για να μην υπάρξει διακοπή της υδροδότησης;

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία και ζητάμε από την Δημοτική αρχή, οι δεξαμενές ύδρευσης πέραν αυτών που απαιτούνται για την καλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους, να περιφραχτούν, να ασφαλιστούν οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και να τοποθετηθούν κάμερες που εκτός από τον έλεγχο των εγκαταστάσεων θα μπορούν να εποπτεύουν την γύρω περιοχής συμβάλλοντας στην πυρασφάλεια, λόγω της υψηλής γεωγραφικά θέσης που βρίσκονται. Επίσης οι οδοί πρόσβασης να είναι κατάλληλα διαστρωμένες προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης από βαρέα οχήματα.