logo


Ευθεία επίθεση κατά του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Αμπαρτζίδης, κατά την πρόσφατη (22/7) συνεδρίαση του Σώματος. Αφορμή η επιστολή του Συλλόγου σχετικά με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί στη διαβούλευση σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την πλατεία της Άνοιξης, η οποία αν και συνοδευόταν από το αίτημα της γνωστοποίησής της σε όλο το Σώμα, εντούτοις ποτέ δεν αναγνώσθηκε.

Σημειώνεται εδώ πως τη διαβούλευση έχει αναλάβει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, και ειδικότερα ο Πρόεδρος, έχει μάλιστα πραγματοποιηθεί ήδη σε πρώτη φάση μια σχετική συνάντηση στο Κοινοτικό Κατάστημα της Άνοιξης, στην οποία κλήθηκαν αιρετοί της περιοχής, καταστηματάρχες, κάτοικοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων- όσοι δηλαδή γνωρίζουν λόγω της καθημερινότητάς τους το πρόβλημα στην πλατεία και επηρεάζονται από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σ’ εκείνη τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40-50 πολίτες, παρουσιάστηκε η σχετική απόφαση της Δημοτικής Eπιτροπής και τέθηκαν οι προβληματισμοί, αποφασίστηκε δε στο τέλος η συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης έργου, αποτελούμενη από αιρετούς, κατοίκους, καταστηματάρχες και κοινωνικούς φορείς, με στόχο τη γνωμοδότηση για τη βελτίωση της απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, ώστε μετά από μελέτη να έρθει νέα πρόταση για την πλατεία της Άνοιξης. Σ’αυτήν την επιτροπή δήλωσαν συμμετοχή ο Ντ. Σχηματαριώτης, Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Άνοιξης, ανοιχτή παρέμενε η εκπροσώπηση της μείζονος μειοψηφίας, από την ελασσόνα ο Κ. Κουριδάκης επικεφαλής του Εύπολι, εκ μέρους των καταστηματαρχών δήλωσε διαθεσιμότητα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Πίλτσης που άλλωστε συμμετέχει ex officio, καθώς και ο ντόπιος επιχειρηματίας Π. Θέμελης, ο κάτοικος και επιχειρηματίας Δ. Κυριάκης, και τέλος εκ μέρους των τοπικών φορέων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγ. Αγγέλων Ν. Χατζηχρηστίδης.

Τα ονόματα της επιτροπής, ειρήσθω εν παρόδω, αποτυπώνονται (σ.σ. όχι με αρκετή σαφήνεια, είναι αλήθεια) στην παρακάτω εισήγηση που ήρθε προς έγκριση προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Το ιστορικό, όπως καταγράφηκε παραπάνω, παρέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που αμέσως μετά επιτέθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο κατηγορώντας τον για εμπάθεια, υστεροβουλία και σύνδρομο αποκλεισμού, ενώ υπονόησε πως εκβίασε πρακτικά τη συμμετοχή του στη διαβούλευση:

Τον ευχαριστώ για δυο λόγους: Πρώτον επειδή δείχνει άγνοια των διαδικασιών και δεύτερον επειδή δείχνει εμπάθεια και υστεροβουλία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την παρούσα Διοίκηση, διότι κλήθηκε και συμμετείχε στη διαβούλευση μετά από πιέσεις, επειδή δεχθήκαμε ότι εκπροσωπεί το 60% των καταστηματαρχών της Άνοιξης, αν και γνώριζε πως η διαβούλευση απευθυνόταν στους επιχειρηματίες της περιοχής. Έτσι είναι ακατανόητη η σημερινή επιστολή του κ. Πίλτση, που καταγγέλλει την όλη διαδικασία, όταν και ο ίδιος συμμετείχε σε αυτήν, με το επιπλέον δεδομένο πως η σύσταση των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται με εισήγηση του Προέδρου του προς το Σώμα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπαρτζίδης.

Πάνω στο θέμα αυτό, έκκληση απηύθυνε αμέσως μετά ο επικεφαλής του Νέου Διόνυσου Ν. Καρυστινός να χαμηλώσουν οι τόνοι, μια που “δεν υπάρχει λόγος σύγκρουσης με τον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος επιδεικνύει δραστηριότητα και συνδράμει το έργο της Δημοτικής Αρχής”, ενώ πρότεινε τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων, όπως η ΠΕΓΚΑΠ Άνοιξης, στην επιτροπή διαβούλευσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Απαντώντας με επιστολή του στις παραπάνω αιτιάσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου κατηγορεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για «παραληρηματικό λόγο με αναλήθειες και βαρύτατες εκφράσεις, για τη δημιουργία εντυπώσεων», υπογραμμίζει πως ο κ. Αμπαρτζίδης προσωπικά διατηρεί αρνητική στάση έναντι του Συλλόγου μη επιθυμώντας τη συνεργασία του τελευταίου με τη Δημοτική Αρχή, ενώ παραθέτει αντίστοιχο λεπτομερές ιστορικό για τη διαβούλευση:

Αγ. Στέφανος, 25/07/2024

Από:
Εμπορικό & Επαγγελματικό Σύλλογο Διονύσου

Ηρώων Πολυτεχνείου 53 – 55, Άγιος Στέφανος

Τηλ: 0030 – 6978164663

Email: emporikosdionysou@gmail.com

www.emporikosdionysou.gr

Προς: Δήμο Διονύσου

Υπόψιν: Πρόεδρο Δ. Συμβουλίου Κο Ιωακείμ Αμπαρτζίδη


Κοινοποίηση: Δήμαρχο Κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου, Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Οικονομικών πόρων και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Κα Λαμπρινή Νούση, Εκπρόσωπο Τύπου του Δ. Διονύσου Κο Άγγελο Αλτεράρη

Θέμα: «Απάντηση προς την τοποθέτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου»

Αξιότιμε Κε Ιωακείμ Αμπαρτζίδη,

Σε συνέχεια της τοποθέτησής σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 23/07/2024 για τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις και λέγοντας αναλήθειες προς το Δημοτικό Συμβούλιο θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και γνωστοποιήσουμε τα εξής:

  • Τέλη Μαΐου φέρνετε προς ψήφιση στο ΔΣ το εν λόγω θέμα: «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Άνοιξη». Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου αποστέλλει ανοιχτή επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο στην οποία ζητάει διαβούλευση για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης και εσείς αποσύρετε το θέμα και δέχεστε να πραγματοποιηθεί διαβούλευση.
  • Δευτέρα, 10/06/2024 ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου, αν και στην αρχή διαφωνούσατε με την συμμετοχή του, παρευρέθηκε στη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΠΚ Άνοιξης εκπροσωπώντας όλα τα μέλη του και αυτά που από παράλειψή σας δεν καλέστηκαν. Η παρουσία μας ήταν υποστηρικτική και βοήθησε το έργο σας. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να δημιουργηθεί μία επιτροπή διαβούλευσης στην οποία προτάθηκε από εσάς και συμφωνήθηκε από εμάς ότι θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του ΕΣΔ Νεκτάριος Πίλτσης.
  • Τρίτη 23/07/2024, διαβάζοντας την εισήγησή σας, διαπιστώνουμε ότι γράφετε ως εκπρόσωπο του ΕΣΔ καταστηματάρχη – μέλος μας και όχι τον Πρόεδρο του ΕΣΔ όπως είχε συμφωνηθεί. Για του λόγου το αληθές σάς επισυνάπτουμε την εισήγηση με αριθμό Πρωτοκόλλου 20917 και σας παρακαλούμε πολύ να μας απαντήσετε πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται κάποιος ότι «ex officio» θα συμμετέχει στην επιτροπή ο Πρόεδρος του ΕΣΔ όπως μεταγενέστερα αναφέρατε στο Δ. Συμβούλιο.

Μετά από όλα αυτά, Αξιότιμε κ. Αμπαρτζίδη,

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς επειδή θέλατε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, χρησιμοποιήσατε έναν παραληρηματικό λόγο και:

1.Δε διαβάσατε την εισήγησή σας αλλά την περιγράψατε με δικά σας λόγια,

2.Δεν ενημερώσατε επ’ ακριβώς για το περιεχόμενο της επιστολής μας, ώστε τα μέλη του 
Δημοτικού Συμβουλίου να λάβουν γνώση,

3.Για τον θεσμικό φορέα του τόπου ο οποίος βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και στηρίζει 
ενεργά με τις δράσεις του όλο το Δήμο χρησιμοποιήσατε τις λέξεις ΑΓΝΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την παρούσα διοίκηση και ότι έχει το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ!!!!!!

4.Αναφέρατε ότι σας άσκησε πίεση ο ΕΣΔ για να συμμετέχει στη διαβούλευση.
Καμία πίεση δεν ασκήθηκε απλά επειδή έχετε άγνοια διαδικασιών έπρεπε να γνωρίζετε ότι όταν υπάρχει συλλογικός φορέας τότε πρέπει η διαβούλευση να γίνει και με αυτόν σε πρώτο χρόνο.

Συμπερασματικά, από όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι εσείς προσωπικά έχετε αρνητική στάση απέναντι στον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου και δεν επιθυμείτε τη συνεργασία μας με τη Δημοτική Αρχή.

Εμείς όμως, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή για την ανάπτυξη και ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος Νεκτάριος Πίλτσης και τα μέλη του ΔΣ