logo


Πριν από δυόμιση χρόνια, από ένα ξεχασμένο ανοιχτό μικρόφωνο δημοτικός σύμβουλος της τότε μείζονος μειοψηφίας ακούστηκε να αποδίδει επαίσχυντο χαρακτηρισμό σε γυναίκα, ασκώντας λεκτική βία που υποβίβαζε, απαξίωνε, ευτέλιζε τις 10 γυναίκες συναδέλφους του, τις γυναίκες όλες, και τους θεσμούς. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που άσκησε η θιγόμενη, ενώ ο υπόδικος τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη και της Δημάρχου και του κόσμου που τον ψήφισε και βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στους εκλεγμένους του Δημοτικού Συμβουλίου, στα έδρανα της παράταξης της Διοίκησης.

Τον Φεβρουάριο, σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζόμενων στο Δήμο Διονύσου κατήγγελλε για συστηματική απρεπή, εριστική, επιθετική και επηρμένη συμπεριφορά, καθώς και για υπέρβαση εξουσίας, Αντιδήμαρχο που υπηρετεί σε νευραλγική θέση. Η ανακοίνωση παρέθετε, επιπλέον, και παράπονα και διαμαρτυρίες πολιτών για την ίδια αυτή συμπεριφορά. Για την υπόθεση, που έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα διενεργείτο Ένορκη Διοικητική Εξέταση, της οποίας η τύχη αγνοείται- αν έγινε ποτέ.

Τον περασμένο Απρίλιο, έτερο μέλος της Δημοτικής Αρχής, τοπικός σύμβουλος αυτή τη φορά, γραφικός ξεχασμένος νοσταλγός, γιόρτασε την επέτειο της Χούντας σε ανάρτησή του στο facebook. Στην κατακραυγή που ακολούθησε, και μεταφέρθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δήμαρχος περιορίστηκε στο να δηλώσει πως επρόκειτο για ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο εν λόγω τοπικός σύμβουλος περιορίστηκε στο να διαγράψει την ανάρτησή του.

Πριν από δυο μήνες έτερο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, σε ανάρτησή του κι αυτός στο facebook, αφού περιέγραφε την ταλαιπωρία του ως Αντιπροέδρου σε συλλογικό όργανο του Δήμου, επετίθετο σε επικεφαλής παράταξης συνοδεύοντας τα λόγια του με ανοίκειες εκφράσεις, τις οποίες λίγο αργότερα αντικατέστησε στην αρχαιολελληνική εκδοχή τους. Το εν λόγω στέλεχος η Διοίκηση περιέβαλε προ ημερών με την πλήρη εμπιστοσύνη της, και τον πρότεινε- για Πρόεδρο, μάλιστα, αυτή τη φορά- σε επιτροπή με αντικείμενο την παιδεία.

Ποια είναι άραγε η κόκκινη γραμμή για τη Δημοτική Αρχή Διονύσου; Ποια συμπεριφορά, ποια πρακτική, ποια νοοτροπία, ποια αντίδραση, θα θεωρήσει απαράδεκτη, θα βάλει τελεία και παύλα και θα γυρίσει σελίδα; Πότε θα πάψει να ανέχεται, να καλύπτει, και τελικά να ενθαρρύνει, τους κάθε είδους “σερίφηδες” που κυκλοφορούν ανάμεσά μας;