logo


Βρισκόμαστε 15 μέρες περίπου πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα σχολεία που μας είχαν υποσχεθεί στον Διόνυσο και το Κρυονέρι δεν είναι έτοιμα, όπως και τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κρυονερίου. Τίποτα δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί από την προηγούμενη χρονιά. Η δημοτική αρχή συνεχίζει την ίδια πρακτική με την προηγούμενη διοίκηση, κάθε καλοκαίρι να βάφει εξωτερικά κάποια σχολεία και να προσπαθεί να τα κάνει να μοιάζουν βελτιωμένα. Καμιά ουσιαστική αλλαγή όμως πάνω στα σοβαρά προβλήματα που έχουν τα σχολικά κτίρια του δήμου μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το γυμνάσιο του Αγίου Στεφάνου, τα τέσσερα νηπιαγωγεία που συστεγάζονται σε ακατάλληλο χώρο, το λύκειο της Δροσιάς, οι απαράδεκτες εγκαταστάσεις που νοικιάζει ο Δήμος στις πρώην σχολές Καργάκου, τα 2 νηπιαγωγεία της δημοτικής ενότητας Διονύσου που στο 1ο νηπιαγωγείο υπάρχει θέμα με το ιδιοκτησιακό και στο 2ο νηπιαγωγείο με τις καθιζήσεις στον προαύλιο χώρο.

Παράλληλα με τα παραπάνω έχουμε και την προσπάθεια του κράτους να εφαρμόσει το δόγμα λιγότερο κράτος στο χώρο των σχολείων μειώνοντας τμήματα και δημιουργώντας ακόμα πιο ασφυκτικές καταστάσεις με τμήματα που έχουν πάρα πολλά παιδιά και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να κάνουν το έργο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η προσπάθεια που έκανε το κράτος και η περιφέρεια για να κλείσουν τα δύο νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου, διαδικασία την οποία σταμάτησε η μαζική κινητοποίηση των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Στις παραπάνω να προσθέσουμε και τις προσπάθειες που έκαναν οι Δήμοι Ωρωπού και Αχαρνών να μετατρέψουν τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων σε τετράωρες.

Ρωτάμε την δημοτική αρχή, τι σχέδιο έχει για να αλλάξει την κατάσταση όχι μόνο για φέτος αλλά και μακροπρόθεσμα.

Θα προχωρήσει με την αξιοποίηση των δύο οικοπέδων στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Στεφάνου και να ξεκινήσει η διαδικασία να φτιαχτούν νέα σχολεία;

Θα αξιοποιήσει τα στρέμματα που έχει στη δημοτική ενότητα Ανοίξεως στην περιοχή του Προφήτη Ηλία για να χτίσει σύγχρονες σχολικές μονάδες;

Τέλος ζητάμε από την δημοτική αρχή να μας καταθέσει λίστα με όλα τα δημοτικά οικόπεδα στο δήμο Διονύσου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Τεύκρος Παντελόγλου