logo


Διόνυσος, 30 Αυγούστου 2024

Κυρία Δήμαρχε, “Έτσι Είναι Αν  Έτσι Νομίζετε”!

Κυρία Δήμαρχε,

η απαντητική σας επιστολή (αν είναι δική σας ή την υιοθετείτε πλήρως!) αποτελεί σαφέστατο δείγμα του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεστε, του τρόπου με τον οποίον διοικείτε τον Δήμο και του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεστε το ρόλο και τις υποχρεώσεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Δήμο μας.

Καταρχάς λοιπόν, μία απλή ερώτηση: Η απαντητική αυτή επιστολή είναι δική σας; Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στις «Ανακοινώσεις» η επιστολή που έχει αναρτηθεί στις 28-8-2024 με τίτλο “Απάντηση στον επικεφαλής της παράταξης «Νέος Διόνυσος»” είναι ανυπόγραφη!

Αν λοιπόν δεν την υιοθετείτε, τότε μπορείτε να ελέγξετε το συντομότερο δυνατόν τον συντάκτη της, τον Συνεργάτη σας  που σας εκθέτει. Αν όμως είναι δική σας ή την υιοθετείτε πλήρως, τότε πραγματικά εκθέτετε εσείς η ίδια τον εαυτό σας!

Κυρία Δήμαρχε,

ο ρόλος μιας δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας και των εκλεγμένων συμβούλων της είναι να θέτουν ερωτήματα, να προτείνουν λύσεις, να κρίνουν την διοίκηση, να εργάζονται για τα συμφέροντα των δημοτών, να ψηφίζουν ή να καταψηφίζουν αναλόγως του θέματος και των απόψεων που εκφράζουν, να συνεργάζονται και να συναινούν σε θετικές (κατά την άποψή τους) ενέργειες και να διαφωνούν σε άλλες. Ο ρόλος τους είναι να δηλώνουν πάντοτε «παρών» και να βρίσκονται δίπλα στους δημότες, είτε τους ψήφισαν είτε όχι. Αντίθετα, ο ρόλος τους δεν είναι να επικροτούν συνεχώς τις αποφάσεις της διοίκησης και να την… λιβανίζουν,  περιμένοντας ίσως ανταλλάγματα.

Δυστυχώς, το προεκλογικό σας σύνθημα «μπορούμε καλύτερα» αποδείχτηκε μια φούσκα που γρήγορα έσκασε, έχει απογοητεύσει κυρίως τους δημότες που ζητώντας μια αλλαγή σας επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές του 2023 και έχει συσσωρεύσει προβλήματα και δυσλειτουργίες που έχουν καταστεί πλέον επικίνδυνα τόσο για την καθημερινότητα του δημότη όσο και για την λειτουργία του Δήμου.

Ασκείτε διοίκηση που στερείται στρατηγικής, οράματος, οργάνωσης, ιεράρχησης, προγραμματισμού. Μια διοίκηση που φάσκει και αντιφάσκει, που πελαγοδρομεί, που έχει εγκαταλείψει τον Δήμο στην μοίρα του. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και μια περιοδεία σας στις περισσότερες γειτονιές των επτά δημοτικών μας κοινοτήτων, χωρίς παρατρεχάμενους και χειροκροτητές, θα σας την επιβεβαίωνε. Ο Δήμος Διονύσου καθημερινά υποβαθμίζεται και… ορατότης ΜΗΔΕΝ!

Κυρία Δήμαρχε,

ο “Νέος Διόνυσος” είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα στον δημότη, δίπλα στην τοπική επιχείρηση, να συζητάμε, να ακούμε τα προβλήματά τους, να τα μεταφέρουμε στη Δημοτική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, να προτείνουμε λύσεις. Με δυο λόγια πράττουμε το καθήκον μας, σεβόμαστε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν δύο χιλιάδες δημότες, επεκτεινόμαστε στις τοπικές κοινωνίες, κερδίζουμε συνεχώς φίλους και υποστηρικτές, πολλαπλασιαζόμαστε!

Μην υποτιμάτε συνεπώς την νοημοσύνη των δημοτών, μην τους κοροϊδεύετε, αλλά και μην μας υποδεικνύετε τον τρόπο με τον οποίον θα ασκούμε τα καθήκοντά μας. Εκτός αν ο πανικός σας από την γρήγορη κατάρρευση του δήθεν οικοδομήματός σας και ο εκνευρισμός σας από  τη διαπίστωση της διοικητικής σας ανεπάρκειας έχουν επηρεάσει την κρίση σας και δεν βλέπετε πλέον καθαρά, όχι μόνο το μέλλον αλλά και το τώρα!

Η απαρίθμηση των εκκρεμοτήτων σας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες δεν αποτελεί αντικείμενο της ανακοίνωσής μας αυτής. Θα γίνει όμως και πάλι από πλευράς μας, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, στα θεσμικά όργανα του Δήμου όπου θα κληθείτε να απαντήσετε δημοσίως.

Τέλος, σας ζητώ συγγνώμη(!) που δεν σας ανακοίνωσα το πρόγραμμά μου τις δύσκολες εκείνες ώρες της καταστροφικής πυρκαϊάς ώστε να… συναντηθούμε και να με δείτε! Οι συμπολίτες μας και είδαν και γνωρίζουν. Λυπάμαι, την άλλη φορά (γιατί με τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τις έννοιες της πρόληψης, της οργάνωσης και της διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων, πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς θα υπάρξει και «άλλη φορά») θα σας ενημερώσω εγκαίρως!

Νίκος Καρυστινός

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Παράταξης “Νέος Διόνυσος”

ΥΓ

Η συνεχής αναφορά σας στην απαντητική σας(;) επιστολή προσωπικά σε εμένα, με «αναγκάζει» να υπογράψω και εγώ προσωπικά την ανακοίνωση αυτή αν και συνήθως οι ανακοινώσεις μας υπογράφονται από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ της οργανωμένης μας Παράταξης! Ουδέποτε όμως είναι ανυπόγραφες.