logo


Με 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, από τα οποία τα 15 αφορούν σε δωρεές φορέων και επιχειρήσεων για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου αύριο Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί με μεικτό τρόπο- και δια ζώσης στο κεντρικό Δημαρχείο και με τηλεδιάσκεψη. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει μέριμνα, ώστε οι συνεδριάσεις αυτού του συλλογικού οργάνου να μεταδίδονται ζωντανά από το YouTube, και να δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να τις παρακαλουθούν, κάτι που επανειλημμένως ζητούσαν- αλλά όχι και τόσο συχνά πλέον- μέλη της Επιτροπής και από την πλειοψηφία και από τη μειοψηφία.

Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται:

*Η εξειδίκευση πίστωσης, ποσού 500 ευρώ περίπου, για τη μεταφορά έργων ζωγραφικής συμπολιτών επαγγελματιών ζωγράφων, στο πλαίσιο έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, με τίτλο το στίχο από την Αντιγόνη του Σοφοκλή “Ζω για να αγαπώ και να αγαπιέμαι και όχι για να μισώ”. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 8-9 ντόπιων καλλιτεχνών, και αποτελεί πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Γ. Κομνηνάκη σε συνεργασία με τον συμπολίτη Χ. Λαζαρίδη, Διευθυντή του Μουσείου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στις 14 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο θα ανεβεί και η Αντιγόνη από την ομάδα του «Προγράμματος Θεατρικής Επιμόρφωσης» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου. Το έργο θα παρουσιαστεί επιπλέον στις 7 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μενάνδρεια» του Δήμου Κηφισιάς, ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στους 37ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου.

*Δυο φορές στη Δημοτική Επιτροπή, και μια φορά στο Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου, συζητήθηκε η διαμόρφωση της άποψης του Δήμου για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Κτήμα Τατοΐου, και πλέον, μετά και από την αυριανή επικύρωση από τη Δημοτική Επιτροπή, είναι έτοιμη να οδεύσει προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Στο κείμενο που έρχεται προς έγκριση από την Επιτροπή περιλαμβάνονται επισημάνσεις και αιτήματα που αφορούν:

  • στο ξεκαθάρισμα της διοικητικής υπαγωγής του Κτήματος εξ ολοκλήρου στο Δήμο Διονύσου,
  • στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων μέσα στο Κτήμα, που ανήκουν στο Δήμο (Κοιμητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου, τέννις και μπάσκετ, πυροφυλάκιο, εκτάσεις αγροτικών καλλιεργειών)
  • στη διεκδίκηση επιπλέον αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και υπογειοποίησης της υπερυψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης, δρομολόγησης μίνι λεωφορείων για τη σύνδεση του νέου σταθμού του Προαστιακού στο Κρυονέρι με τον πυρήνα του Κτήματος, ισόρροπης ανάπτυξης των αγροτικών καλλιεργειών, μέριμνας για την ελαχιστοποίηση των κυκλοφοριακών επιβαρύνσεων στο Κρυονέρι και των προβλημάτων από τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Κτήματος, εντατικής δενδροφύτευσης με βραδύκαυστα δέντρα και διάνοιξης δρόμου για λόγους πυροπροστασίας, κατασκευής πάρκου αναψυχής και, τέλος, επιπλέον χώρων στάθμευσης, πέραν των 1200 προβλεπομένων.

*Ύψους 643.000 ευρώ περίπου είναι ο ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης και λιπαντικών, του οποίου τους όρους διακήρυξης καλείται να εγκρίνει αύριο η Δημοτική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω διαγωνισμός συνήθως αφορά στα καύσιμα και κίνησης και θέρμανσης. Και ενώ στο κομμάτι του για το πετρέλαιο θέρμανσης τελεσφόρησε και έχει ήδη ανακηρυχθεί ο ανάδοχος, το τμήμα που αφορά στα καύσιμα κίνησης απέβη τρεις φορές άγονο (σ.σ. μια στα τέλη του 2023 και άλλες δυο μέσα στο 2024) και γι’αυτό επαναπροκηρύσσεται. Το οικονομικό αντικείμενο επιμερίζεται σε δυο χρόνια, 2024 και 2025, ενώ προς το παρόν τα δημοτικά οχήματα και τα μηχανήματα έργου χρησιμοποιούν καύσιμα από απ’ ευθείας ανάθεση, στην οποία είχε προχωρήσει ο Δήμος τον περασμένο Ιούνιο και η οποία, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γρ. Ίσσαρη, αναμένεται να έχει εξαντληθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την υπηρεσία του καθαρισμού των μοκετών των Παραρτημάτων των Παιδικών Σταθμών του Πρώην Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. “Η ΕΣΤΙΑ” Δήμου Διονύσου (Πρώην ΝΠΔΔ “Η ΕΣΤΙΑ” Αρ. Πρωτ. 24642/27-8-2024)

ΘΕΜΑ 2ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την έκθεση ζωγραφικής επαγγελματιών δημοτών σε συνεργασία με το πολεμικό μουσείο (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24994/30-8-2024)

ΘΕΜΑ 3ο: Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων στη Σ** Σ** (Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας Αρ. Πρωτ. 24933/30-8-2024)

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης ως προς την έκφραση απόψεων επί του θέματος “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου” (Τμ. Σχεδίου Πόλης Αρ. Πρωτ. 24829/29-8-24)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την “Προμήθεια Υγρών Καυσίμων- Λιπαντικών” (Δ/νση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου Αρ. Πρωτ. 22656/31-7-24)

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24534/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ Α.Ε.Ε.” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24535/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “MY MARKET- METRO ΑΕΒΕ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24536/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24537/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “NESTLE ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24543/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HUMANITY-GREECE” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24544/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24547/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜ. ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε.” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24549/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “COCA COLA 3Ε ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24551/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24586/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΕΜΜ.& ΕΛ ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ Ο.Ε για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24587/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24588/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24589/26-8-2024)

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24612/27-8-2024)

ΘΕΜΑ 20ό: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 24613/27-8-2024)