logo


Με μόλις τρία θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 6 το βράδυ. Στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης, που θα διεξαχθεί και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, περιλαμβάνονται:

*Η αναγκαστική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2024, ώστε να ενσωματωθεί η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) σε όσους Δήμους επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα της 11ης Αυγούστου και που για το Δήμο Διονύσου ανερχόταν στο ποσόν των 650.000 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πυρκαγιά, χωρίς πάντως να έχουν ακόμη εξειδικευθεί οι αντίστοιχες ενέργειες. Για τις τελευταίες έχουν δοθεί μόνο ψήγματα πληροφοριών από τη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο ερωτήσεων από τις μειοψηφίες, όπως για παράδειγμα η επισκευή σε τυχόν ζημιές στα αντλιοστάσια, στους αγωγούς, και στα υδρόμετρα. Γι’ αυτές τις ενέργειες θα έρθει εν καιρώ μελέτη προς έγκριση, με συγκεκριμένους όρους διακήρυξης και αντικείμενο, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κ. Βαφειάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, όταν το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή (27/8).

*Όσον αφορά στην έκφραση γνώμης του Δήμου πάνω στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Τατόι, αυτή συζητήθηκε ακόμη μια φορά στη Δημοτική Επιτροπή, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, και παραπέμπεται για οριστική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο με κάποιες επιπλέον διεκδικήσεις, διορθώσεις στη διατύπωση, ιδιαιτέρως όσον αφορά στο πού ανήκει το Κτήμα, αίτημα για καθορισμό των χρήσεων στις ιδιοκτησίες που ο Δήμος διατηρεί στο Τατόι κ.λπ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως εκτός Ημερησίας Διατάξεως η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου, όπως κατέγραψε χτες η Οδός Διονύσου, θα ενημερώσει το Σώμα σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη που σημειώθηκε στο μέτωπο των νέων Λατομείων στην Πεντέλη και αφορά στην ένταξη νομοθετικής ρύθμισης για τις λατομικές περιοχές σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, το οποίο ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1: Λήψη απόφασης για την έναρξη διαδικασίας κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν.3937/2011, σε τμήμα του οικισμού Αγίου Στεφάνου (Αρ. Πρωτ. 21895.23-07-24)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2: Έγκριση της 315/2024 Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής “3η Δεσμευτική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Διονύσου Ο.Ε. 2024 για την κάλυψη εκτάκτων και επειγουσών αναγκών λόγω της πυρκαγιάς του Αυγούστου 2024”

ΘΕΜΑ 3: Έγκριση της Απόφασης Δημοτικής Επιτροπής “Λήψη απόφασης ως προς την έκφραση απόψεων επί του θέματος “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου”