logo


Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο Γ. Κομνηνάκης, μέχρι χτες Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Φιλοζωίας στο Δήμο Διονύσου, επιβεβαιώνει ότι είναι ένας από τους δέκα αιρετούς που εκπίπτουν του αξιώματος τους επειδή δεν τακτοποίησαν εγκαίρως τις οικονομικές οφειλές τους προς το Δήμο, προχωρεί σε μίνι απολογισμό της προσφοράς του σε καθέναν από τους τομείς που του εμπιστεύθηκε η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου, ευχαριστεί τους συνεργάτες του και δηλώνει παρών και την επόμενη ημέρα:

Φίλες και φίλοι

Σάς ενημερώνω ότι από σήμερα το πρωί βρίσκομαι σε αυτοδίκαιη έκπτωση από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και κατ’επέκτασιν και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Εθελοντισμού και Φιλοζωίας λόγω οφειλής 348,10€ που είχα στον Δήμο κατά την ημερομηνία που ορκίστηκα Δημοτικός Σύμβουλος, οφειλή την οποία δεν είχα παρατηρήσει και δεν ξεπλήρωσα παρά τον Μάιο, όταν ήταν ήδη αργά.

Δηλώνω υπερήφανος για το έργο που παρήγαγα μαζί με τους ανθρώπους που με βοηθούσαν διαρκώς. Έβαλα πάρα πολλές ώρες πέρα από το υπηρεσιακό ωράριο για να οργανώσω και να εκτελέσω αυτά που η συνείδησή μου, η αγωγή μου, η παιδεία μου, η ιστορία μου, οι διδαχές των γονέων, των παππούδων και των δασκάλων μου επίτασσαν.

Δηλώνω υπερήφανος για την πολιτική που ακολούθησα στην Αντιδημαρχία μου. Στα Πολιτιστικά, τη διαχρονική μου αγάπη, κάναμε ( όλη η ομάδα) βραδιές πολύ ποιοτικές (Συμπόσιο Ποιητών Διονύσου, Ημέρα της Γυναίκας, Ημέρα του θεάτρου και πολλά άλλα) και με ελάχιστο κόστος, με άξονα την συμμετοχή, την ψυχαγωγία και το κοινωνικά επωφελές για τον συμπολίτη μας. Αναλυτικό απολογισμό θα καταθέσω όταν ολοκληρωθούν τα Διονύσια 2024. Υπερασπίστηκα το πορτοφόλι του Δήμου, έκανα δουλειά υποδομής (Μητρώο Ζωγράφων, εμπλουτισμός βεστιαρίου και πολλά άλλα).

Επικοινωνήσαμε με πολύ κόσμο και στις δουλειές που οργανώσαμε τα Πνευματικά Κέντρα ήταν γεμάτα με συνδημότες να μένουν πολύ ευχαριστημένοι. Βγάλαμε κόσμο από το σπίτι. Δεν πλασάραμε φτήνια και ευκολία. Δεν πήγαμε σε εύκολες και πολύ δαπανηρές λύσεις.

Ο καλός λόγος καθενός από εσάς που με πλησίαζε στο τέλος μίας εκδήλωσης ήταν το καύσιμο και ο οδηγός μου. Τα παιδιά και οι έφηβοι πάνω στη σκηνή από τα Εργαστήρια που επέμεινα λυσσαλέα να γίνουν, το χαμόγελό μου. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις προτάσεις μου όταν ερχόσασταν σε εκδήλωση και το χαμόγελο σας όταν φεύγατε ήταν η ξεκούρασή μου.

Στο Τμήμα Φιλοζωίας προσπάθησα πολύ. Εγώ που αναλαμβανοντας δεν είχα ούτε κατοικίδιο. Συνεργάστηκα με πολύ κόσμο, προσπάθησα και κατάφερα να βελτιώσω την πολύ κακή εικόνα που είχε ο Δήμος. Διέθεσα ατελείωτες ώρες σε συνεννοήσεις, εξομάλυνση εντάσεων, έρευνα για ιδιοκτήτες ζώων, επαφές με το Νοσοκομείο. Έκανα ομιλίες σε σχολεία, βρήκα χορηγίες.

Ξεχωριστά ευχαριστώ και εδώ στους πολίτες που συνέδραμαν το έργο μου. Άνθρωποι με τεράστια αγάπη στα ζώα που έβαλαν πλάτη στη δουλειά μου. Τους ευχαριστώ πολύ.

Στο Τμήμα Εθελοντισμού αφιέρωσα αναλογικά τον λιγότερο χρόνο λόγω πολυβολικής δραστηριότητας στα άλλα δύο. Οργανώθηκαν όμως δράσεις. Έγινε δουλειά.

Στο κομμάτι της συνεργασίας μου με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες θεωρώ πως τίμησα τους υπαλλήλους που είχα στη διάθεσή μου, δεν το «έπαιξα ιστορία». Με βοήθησαν και εκείνοι πολύ, είναι άξιοι υπηρεσιακοί και με πολλή ανθρωπιά.

Ας με κρίνει ο κόσμος.

Αύριο είναι μία καινούρια ημέρα. Θα είμαι πάντοτε παρών σε προσπάθειες πολιτιστικής ανθοφορίας του τόπου μας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κομνηνάκης