logo


Τρεις μόλις ημέρες πριν να λήξει η προθεσμία συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση για το ν/σ του ΥΠΕΝ που περιέχει ρύθμιση για τις λατομικές περιοχές, η Δήμαρχος Διονύσου Κ. Μαϊχόσογλου, με mail που εστάλη την Παρασκευή το μεσημέρι, καλεί σε συνάντηση στο κεντρικό Δημαρχείο, αύριο Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ, ώστε να συζητηθούν ενέργειες ενάντια στην λειτουργία λατομικών ζωνών στο Πεντελικό όρος.

Η στενότητα στην προθεσμία δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα, μια που η παραπάνω πρόσκληση απευθύνεται περιοριστικά στους Α. Κουκά Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Φωτάκη από τη μείζονα μειοψηφία, Γ. Κουριδάκη επικεφαλής του Εύπολι, Ν. Καρυστινό επικεφαλής του Νέου Διόνυσου και Κ. Μπομπή τέως τοπικό σύμβουλο στην Κοινότητα Διονύσου.

Πλην του κ. Κουκά, οι άλλοι τέσσερις- στο πλαίσιο διαπαραταξιακής επιτροπής- είχαν εμπλακεί από το 2021 ενεργότατα στις ενέργειες απόκρουσης των βλέψεων της ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗΣ να εγκαταστήσει εκ νέου λατομική δραστηριότητα εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη. Και επειδή οι βλέψεις αυτές καθόλου δεν έχουν σταματήσει, τον περασμένο Απρίλιο, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η διαπαραταξιακή επιτροπή κατά των Λατομείων ξανασυστάθηκε, με νέα σύνθεση, η οποία περιλαμβάνει εκτός των παραπάνω 5 μελών, και τους Μ. Μιχαήλ σημερινό Πρόεδρο της Κοινότητας Διονύσου, καθώς και τον Π. Γεωργιάδη, καθηγητή στο ΕΚΠΑ. Οι δυο τελευταίοι ακόμη περιμένουν τη σχετική πρόσκληση της Δημάρχου.

Ενόψει πάντως της συνάντησης της Δευτέρας, χθες Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του κ. Μπομπή προηγήθηκε συνάντηση ενεργών πολιτών και μελών της προηγούμενης διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Διονύσου, με στόχο να αναλυθεί η υπό ψήφιση ρύθμιση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, να προσδιοριστούν τυχόν ασάφειες ή σημεία που χρήζουν διευκρίνισης και συμπλήρωσης και να διαμορφωθεί έτσι μια εισηγητική πρόταση που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την αυριανή συζήτηση αλλά και για τη δημοτική παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι τέως δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσου Λ. Φέρμελη, Ν. Κλήμης και Π. Πανάγος, η νυν δημοτική σύμβουλος με το Νέο Διόνυσο Δ. Ιατρού, ο μηχανικός Γ. Λαγκαδινός και ο κ. Γεωργιάδης.

Οι παραπάνω, μαζί και ο δικηγόρος Ν. Παπαϊωάννου, ασχολήθηκαν ενεργά με το θέμα επί τρία χρόνια τόσο ως αιρετοί όσο και ως επιστήμονες, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση τροπολογίας του Δήμου πάνω στην οποία πατά η ρύθμιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ, αλλά δεν έχουν προσκληθεί στην αυριανή συνάντηση, ώστε να συμβάλουν με τη γνώση και την εμπειρία τους στη διαμόρφωση της τελικής παρέμβασης του Δήμου στη δημόσια διαβούλευση.