logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ! ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΤΩΡΑ! ΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συλλόγου μας με Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και Μαζικούς Φορείς των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού (Σύλλογος Γονέων του 20ου Δημ. Σχ. Αχαρνών, Σύλλογος Γονέων του 9ου Δημ. Σχ. Αχαρνών, Γονείς του 21ου Δημ. Σχ. Αχαρνών, Ένωση Γονέων Αχαρνών, Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού- Εξωραϊστικού Συλλόγου Λαθέας, Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Ομάδα Γυναικών Ωρωπού/μέλος της Ο.Γ.Ε, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αχαρνών, Σωματείο Συνταξιούχων Ωρωπού, Σωματείο Συνταξιούχων Αχαρνών). Αποφασίσαμε, μετά τις ως τώρα μαζικές κινητοποιήσεις μας στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής και στο ΥΠΑΙΔ, μαζί με Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, να προχωρήσουμε σε νέα κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Ξενίας 24 – Αθήνα), την Παρασκευή 13/9 στις 14:00, διεκδικώντας να παρθούν τώρα πίσω  οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων ξεπερνούν τις 1.600 κατά δήλωση της Υφ. Παιδείας.!!! Μετρούν τους μαθητές σαν αριθμούς και τη μόρφωση σαν κόστος! Εξαπατούν την κοινωνία μιλώντας για υπογεννητικότητα όταν σε πολλά σχολεία που συγχωνεύονται τμήματα ο αριθμός των μαθητών μένει σταθερός ή και αυξάνεται ακόμα! Δε θα ανεχτούμε την παραπέρα καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας με τη “σαρδελοποίησή” τους σε πολυπληθή τμήματα με 25-26 παιδιά, μέσα στα οποία είναι και παιδιά με ειδικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που έτσι μένουν εντελώς αβοήθητα, μόνο και μόνο για να εξοικονομήσουν κυβέρνηση και ΥΠΑΙΔ περισσότερα χρήματα, τα οποία θα δώσουν και πάλι σε επιχειρηματικούς ομίλους ή σε πολεμικούς εξοπλισμούς. Σε τέτοια πολυπληθή τμήματα υποβαθμίζεται και ο παιδαγωγικός ρόλος του εκπαιδευτικού που δε θα το επιτρέψουμε!

Αναφορικά με τα σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου «ο Σωκράτης», η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, σε ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική της πλήρους απαξίωσης της παρεχόμενης Δημόσιας Εκπαίδευσης και σε συνέχεια των αποφάσεων που πήρε από τον Ιούνιο για κλείσιμο τμημάτων (στο 1ο Ν/γειο Διονύσου και στο 10ο Νηπ/γείο Αχαρνών) αποφάσισε :

• να μη δημιουργηθεί 3ο τμήμα για την Πρώτη Τάξη με 5 διαγνώσεις, στο 21Ο Δημ. Σχ. Αχαρνών, ενώ αρχικά είχε εγκριθεί, καθώς και στο 1ο Νηπ.  Νέων Παλατίων, με 5 διαγνώσεις!!!

• τη σύμπτυξη τμημάτων στο 2ο Δημ. Σχ. Νέων Παλατίων (Β΄ τάξη), στο Δ.Σχ. Πολυδενδρίου (Δ’ τάξη), στο 3ο Δ.Σχ. Αχαρνών (ΣΤ’ τάξη με 2 διαγνώσεις), στο 20Ο Δ.Σχ. Αχαρνών  (Ε’ τάξη με 4 γνωματεύσεις και 1 επικείμενη γνωμάτευση για 5ο μαθητή), στο Δ. Σχ. Άνοιξης (Β’ τάξη), στο Δ. Σχ. Μαρκόπουλου Ωρωπού (Ε’ τάξη με 2 διαγνώσεις), 11Ο Δ. Σχ. Αχαρνών (ΣΤ’ τάξη με 2 διαγνώσεις).

Τα σχέδιά τους για την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αποτελούν αιτία πολέμου!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα ώστε η διδασκαλία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. 15 μαθητές/τριες το ανώτερο ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α – Β Δημοτικού.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις τμημάτων με παιδαγωγικά κριτήρια.
  • Να γίνουν σεβαστές οι αξιολογικές εκθέσεις των ΚΕΔΑΣΥ και οι επιστημονικές προτάσεις, για να μειωθεί παραπέρα ο αριθμός των μαθητών!
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό! Ένας εκπαιδευτικός σε κάθε παιδί στην Παράλληλη Στήριξη!

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                               

H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (ΞΕΝΙΑΣ 25 ΑΘΗΝΑ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9 ΣΤΙΣ 14:00