logo


Ορκίστηκαν χτες από τη Δήμαρχο Διονύσου Κ. Μαϊχόσογλου οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι που αντικαθιστούν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι- μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της οικονομικής υπηρεσίας και διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- εξέπεσαν του αξιώματός τους λόγω οφειλών προς το Δήμο, τις οποίες δεν τακτοποίησαν εγκαίρως και πάντως πριν την εγκατάσταση της Δημοτικής Αρχής στις 2 Ιανουαρίου.

Οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι από την πλευρά της παράταξης της Διοίκησης, που εξέπεσαν είναι οι: Γρ. Ίσσαρης και Γ. Κομνηνάκης, Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πολιτισμού αντιστοίχως, Στ. Δημητριάδης, Κ. Μακρυγιάννης και Β. Φώτος.

Στη θέση τους, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Στεφάνου, κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καθίσουν οι Αφρ. Μπουρτζόγλου, Αν. Μπερτόλης, Χ. Ζερβουλάκου, Π. Χονδρογιάννη και Αντ. Κουτρώνας.

Η διάρκεια της δικής τους θητείας εκτιμάται, πάντως, ότι θα είναι σύντομη, μια που η αίτηση αναστολής, την οποία προτίθενται να υποβάλουν (σ.σ. αφότου ανοίξουν και πάλι τα Δικαστήρια) αναμένεται να γίνει δεκτή. Στην περίπτωση αυτή θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους εν αναμονή της εκδίκασης της προσφυγής τους κατά της απόφασης ενώπιον του ΣτΕ.

Σημειώνεται εδώ πως μαζί με τους πέντε δημοτικούς, για τον ίδιο λόγο έχουν εκπέσει του αξιώματός τους και πέντε τοπικοί σύμβουλοι- δυο από την πλευρά της Διοίκησης και τρεις από τη μείζονα μειοψηφία- οι οποίοι αναμένεται να ορκιστούν αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.