logo


Υπογεγραμμένη από 22 δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης της Δημοτικής Αρχής Διονύσου, εμφανίστηκε χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωση-δήλωση συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους που προσφάτως εξέπεσαν του αξιώματός τους λόγω οφειλών προς το Δήμο, τις οποίες δεν είχαν τακτοποιήσει μέχρι να εγκατασταθεί η Δημοτική Αρχή στις 2 Ιανουαρίου.

Στη δήλωση- ανακοίνωση, και ανάμεσα στους συνυπογράφοντες, δεν εμφανίζεται το όνομα του Αντιδημάρχου Γ. Κομνηνάκη, που περιλαμβάνεται στους εκπεσόντες του αξιώματός τους, καθώς και κανείς από τους υπόλοιπους πέντε Αντιδημάρχους (σ.σ. Ο έβδομος Αντιδήμαρχος Γρ. Ίσσαρης έχει κι αυτός εκπέσει και συνυπογράφει). Στην ίδια δήλωση, εξάλλου, και ανάμεσα σε αυτούς που τη συνυπέγραψαν, εμφανίστηκε αρχικά και το όνομα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Αμπαρτζίδη. Ο τελευταίος έσπευσε αμέσως να διευκρινίσει πως συμπαρίσταται μεν στους συναδέλφους του, αλλά δεν υπογράφει την κοινή δήλωση.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης, οι συνυπογράφοντες δηλώνουν άγνοια περί την οφειλή τους, επειδή δεν είχαν ενημερωθεί νομίμως, ενώ θέτουν ερωτήματα τόσο για τυπικά και διαδικαστικά ζητήματα, όπως η λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, όσο και για θεσμικά, στα οποία εμπλέκουν τη Δήμαρχο. Στην τελευταία καταλογίζουν έλλειψη συναδελφικής αλληλεγγύης, ενώ μιλούν ευθέως για “μεθόδευση εξευτελισμού και εξοστράκισης πιθανόν όσων δεν είναι ‘καλά παιδιά’, όσων δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις” και προαναγγέλλουν “και άλλα πολλά που θα φανούν στην πορεία”: