logo


Συνεχίζεται η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών του Δήμου Διονύσου, μετά από τη φωτιά της 11ης Αυγούστου. Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η παράταση αυτή θα ισχύει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

Σχετική είναι και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου:

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 11η Αυγούστου 2024, στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην παράταση κήρυξης των εν λόγω περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κήρυξη αυτή ισχύει έως την 11η Οκτωβρίου 2024.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές, λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα της κατάστασης και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στο φυσικό περιβάλλον, στις ιδιοκτησίες των κατοίκων και στις υποδομές της περιοχής.

Παράλληλα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου ισχύει η κήρυξη του συνόλου του Δήμου σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται εδώ πως ο Δήμος βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εν συνεχεία ειδικής κινητοποίησης για σχεδόν τρία χρόνια, από το 2021 οπότε χτυπήθηκε από τη ΜΗΔΕΙΑ και τη φωτιά στην Πάρνηθα, μέχρι τις αρχές του 2024, οπότε η Διοίκηση Μαϊχόσογλου αποφάσισε τη διακοπή της. Τον περασμένο Μάιο, εντούτοις, υποβλήθηκε λόγω της αντιπυρικής περιόδου αίτημα για την εκ νέου κήρυξη του Δήμου σε ειδική κινητοποίηση με διάρκεια ενός μηνός, η οποία έκτοτε παρατείνεται τακτικά.