logo


Στο Τμήμα Αγ. Στεφάνου βρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντέλογλου σήμερα το πρωί, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, για να υποβάλει μήνυση κατά του εργολάβου του ΟΣΕ, που χτες προχώρησε στην αυθαίρετη κοπή 20 θαλερών κυπαρισσιών στο δασάκι του σταθμού του τρένου.

Λίγο νωρίτερα κάτοικοι καθώς και αιρετοί είχαν συγκεντρωθεί  στο σημείο, απέναντι από δομή φιλοξενίας της τρίτης ηλικίας, όπου διαπίστωσαν με τα μάτια τους το έγκλημα που συντελέστηκε κατά του περιβάλλοντος, μερικές μόνον εβδομάδες μετά από δυο καταστροφικές πυρκαγιές που απομείωσαν τον πράσινο πλούτο και στην πόλη μας:

*Κυπαρίσσι κόπηκε για να διευκολυνθεί η είσοδος σε φορτηγό του εργολάβου

*Σωροί κομμένων κλαδιών και κορμών, τακτικά τοποθετημένων στα πρανή των γραμμών του τρένου, απομεινάρια από τα κυπαρίσσια

*Μέχρι και σκάψιμο- κυριολεκτικά- του χώρου με γκαζόν, δίπλα στο δασάκι, από το φορτηγάκι του ίδιου εργολάβου!

Στη διάρκεια της πρωινής κινητοποίησης διαπιστώθηκε πως ο εργολάβος διέθετε μεν άδεια κοπής, που μιλούσε για επικίνδυνα δέντρα, δε προσδιόριζε όμως πουθενά αν και ποια θεωρούνταν επικίνδυνα στο συγκεκριμένο σημείο. Επιπλέον, και παρά τη σχετική υποχρέωση, το συνεργείο δεν συνόδευε γεωπόνος, ώστε να ελέγξει τι κόβεται και τι όχι.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο κ. Παντέλογλου σε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που κλήθηκαν από τον ίδιο, ενώ λίγο αργότερα τους ακολούθησε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κατέθεσε τη μήνυση.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν εξαρχής ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γ. Τραϊφόρος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Στεφάνου Γ. Χιώτης, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Διονύσου Χ. Τσολάκου και περίοικοι, που δεν έχουν σταματήσει να ανησυχούν και για την ενεργοποίηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την άλλη πλευρά των γραμμών του τρένου. Στο σημείο προσήλθαν επίσης η δημοτική σύμβουλος Αγγ. Πέππα καθώς και η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου. Όπως η ίδια ανακοίνωσε στη Δημοτική Επιτροπή λίγο αργότερα, επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Β. Οικονόμου, δηλώνοντας πως ο Δήμος Διονύσου δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων στα όριά του.