logo


Αύριο, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, θα συγκληθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή κατά των νέων Λατομείων στην Πεντέλη, ενόψει και της εισαγωγής στις επιτροπές της Βουλής προς συζήτηση του νομοσχεδίου που περιέχει διατάξεις για τον αποχαρακτηρισμό των λατομικών ζωνών. Αυτό προέκυψε μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος και τέως Αντιδημάρχου Γ. Φωτάκη, κατά τη χθεσινή (1/9) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου.

Ο κ. Φωτάκης, πιο συγκεκριμένα, επανέλαβε και επέμεινε πως κρίσιμο ζήτημα είναι να ξεκαθαρίσει ποιος ασχολείται με τη νομοθετική επεξεργασία του νομοσχεδίου, καθώς και των παρεμβάσεων που κατατέθηκαν στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. Γιατί «όταν έρθει η στιγμή να συζητηθεί το νομοσχέδιο στην επιτροπή της Βουλής, είναι πολύ πιθανό οι διατάξεις του να έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους, άρα πρέπει να έχει προηγηθεί και ενημέρωση και πίεση εκ μέρους του Δήμου», τόνισε ο τέως Αντιδήμαρχος.

Απαντώντας στα παραπάνω η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου, ενημέρωσε πως η Διοίκηση θα(;) δρομολογήσει σειρά ενεργειών, όπως επικοινωνία με το γραφείο του υφυπουργού ΠΕΝ Ν. Ταγαρά ώστε να προσδιοριστεί πότε το ν/σ θα συζητηθεί από τις επιτροπές και να κανονιστεί η παρέμβαση του Δήμου, ενημέρωση των κομμάτων και των εκπροσώπων των παρατάξεων, σύγκληση της διαπαραταξιακής επιτροπής, και τέλος συνάντηση των 3 Δημάρχων του βουνού (Διονύσου, Πεντέλης και Κηφισιάς) με τον υπουργό.

Πάντως, και μετά από επικοινωνία της Οδού Διονύσου με μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής, διαπιστώθηκε πως -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- κανείς δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση για τη σύγκλησή της.