logo


Παρά τις δηλώσεις της Δημάρχου Κ. Μαϊχόσογλου κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου (1/10) για συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά των νέων Λατομείων «οπωσδήποτε την Πέμπτη”, μόλις σήμερα το πρωί, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ενημερώθηκαν τα  περισσότερα μέλη της ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα το βράδυ στις 6! Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, οι δυο συμπολίτες μηχανικοί- Λ. Φέρμελη και Γ. Λαγκαδινός– που έχουν παρακολουθήσει το θέμα από την πρώτη στιγμή εδώ και τρία χρόνια και έχουν συμβάλει ενεργότατα στη διαμόρφωση των κατά καιρούς θέσεων του Δήμου- θα απουσιάζουν μια που έχουν ήδη προγραμματίσει επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ αμφίβολη είναι και η παρουσία τού επικεφαλής του Εύπολι Κ. Κουριδάκη.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, που περιέχει διατάξεις για τον αποχαρακτηρισμό των λατομικών περιοχών, ετοιμάζεται να εισαχθεί προς συζήτηση στις Επιτροπές και εν συνεχεία στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι απαιτείται η πλήρης γνώση και ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, όταν έρθει η ώρα να υποστηρίξει με επιχειρήματα τη θέση του Δήμου Διονύσου, όταν μάλιστα ακούγονται και αντίθετες φωνές, όπως αυτή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ). Για να πλουτίσει το οπλοστάσιο του Δήμου και να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στο έργο της, ομάδα ενεργών πολιτών έχει συναντηθεί ήδη δυο φορές, οπότε μελέτησε και τις διατάξεις του νομοσχεδίου αλλά και τον αντίλογο του ΣΜΕ, ώστε να τον αντικρούσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, η σημερινή συνάντηση θα περιοριστεί στην ενημέρωση για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, όπως τις είχε απαριθμήσει η Δήμαρχος στη Δημοτική Επιτροπή πριν από τρεις ημέρες (ενημέρωση των κομμάτων, έρευνα για το ποιος έχει αναλάβει να επεξεργασθεί νομοτεχνικά το νομοσχέδιο εκ μέρους του ΥΠΕΝ και οργάνωση συνάντησης των 3 Δημάρχων του βουνού με τον υπουργό), χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία του ζητήματος που θα καθορίσει και την παρουσία του Δήμου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.