logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/10/2024

Δυο περίπου μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

  • Τα σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και αδυναμίας λειτουργίας ακόμα και για τα στοιχειώδη ζητήματα καθημερινότητας.  Ο Δήμος Διονύσου, υπόσχεται από βδομάδα σε βδομάδα, ότι θα καταθέσει τις πάγιες  στους λογαριασμούς  των σχολείων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα ευρώ.
  • Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών δυσχέρανε την κατάσταση και ήρθε να προστεθεί στη διαχρονική υποχρηματοδότηση των σχολείων και στην σταθερή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων για τη μετάθεση του βάρους στους ίδιους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς,                                                                  
  • Οι συγχωνεύσεις-συμπτύξεις  των  πάνω από 1000 τμημάτων, για να εξοικονομήσουν πόρους,  δυσκολεύουν το έργο των εκπαιδευτικών και  πλήττουν τα μαθησιακά δικαιώματα των   μαθητών. Στο Δήμο μας πραγματοποιήθηκαν 3 συμπτύξεις τμημάτων.                                                                                                        
  • Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, μετά τη β’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών, παραμένουν πάνω από 100  στα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού, Οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, στα Ειδικά σχολεία και στην Παράλληλη Στήριξη ήταν μηδενικές. Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται.

Στα παραπάνω προβλήματα  η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, βρέθηκε “επιλεκτικά  ανίκανη” να τα επιλύσει. Όμως είναι ικανότατη, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της κυβέρνησης,  να διώκει, να απειλεί  με πειθαρχικά και καθαιρέσεις όσους ζητούν λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων, στήριξη της μαθησιακής διαδικασίας με το αναγκαίο προσωπικό. Η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προχώρησε στην καθαίρεση και στον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής για την πλήρωση οποιασδήποτε θέσης στελέχους, για τα επόμενα οκτώ έτη, 14 διευθυντών και υποδιευθυντών δημοτικών σχολείων.

Στον Δήμο μας καθαίρεσαν την προϊστάμενη του 2ου νηπιαγωγείου Κρυονερίου.                                        

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και προσωπικά του Διευθυντή Εκπαίδευσης, που διώκει εκπαιδευτικούς , γιατί ασκούν ένα νόμιμο  δικαίωμά τους, συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους είναι αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο.

Με τη συγκεκριμένη πράξη ποινικοποιεί το δικαίωμα  στην απεργία!    

Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε την εκπαιδευτικό μας, όπως και κάθε εκπαιδευτικό  που διώκεται, επειδή συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που σκοπό έχει τη κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Την απάντηση θα την πάρουν από τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές στη μαζική  απεργιακή εκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου 2024

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ!!

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!