logo


Άγ. Στέφανος, 19/5/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη φετινή σχολική χρονιά τα 4 τμήματα της Β’ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο του Αγ. Στεφάνου συγχωνεύθηκαν σε 3, με 26 μαθητές το καθένα (συμπεριλαμβανομένων και μαθητών με διαγνώσεις). Το αποτέλεσμα; Μεγάλα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, πολλές δυσκολίες σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, και ένταση μεταξύ των μαθητών, συνθήκες που ευνοούν τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων εντός και εκτός σχολικού χώρου.

Τώρα, έρχεται η σειρά των Νηπιαγωγείων του Αγ. Στεφάνου. Πριν από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε από τις Νηπιαγωγούς ότι υπάρχει προφορική – και ύστερα και επίσημη – ανακοίνωση από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι θα ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία δύο ολοήμερων τμημάτων του 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου λόγω μη επαρκών εγγραφών για την επόμενη χρονιά. Θα είναι, όμως, προσωρινή;;; Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης με 25+ μαθητές ανά τμήμα; Πόσο αποτελεσματική και ομαλή θα είναι η καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, ιδίως στους συγκεκριμένους χώρους που επανειλημμένα έχουμε αναφέρει ως Ένωση Γονέων ότι είναι ακατάλληλοι για τα μικρά παιδιά;

Οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, με τη συμβολή των γονέων, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό να παρέχουν στα παιδιά ουσιαστική εκπαίδευση. Δεν φτάνει, όμως, αυτό. Το Κράτος έχει την ευθύνη για την αξιοπρεπή και ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών μας!

Δυστυχώς, η αρχή της υποβάθμισης του δημόσιας παιδείας έχει φτάσει και στα σχολεία του Δήμου μας… Η σημερινή αναστολή λειτουργίας των τμημάτων των Νηπιαγωγείων είναι υπόθεση όλων μας. Γονέων, εκπαιδευτικών, Δημοτικής Αρχής.
Αντιδράμε σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Λέμε «όχι» στην αντικατάσταση του φυσικού χώρου του σχολείου και των εκπαιδευτικών από την τηλεκπαίδευση στα απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας! Απαιτούμε σχολεία και εκπαιδευτικούς για όλα τα παιδιά!

Καλούμε όλους τους γονείς αύριο στις 16:00 μ.μ. στα Νηπιαγωγεία του Αγ. Στεφάνου να συζητήσουμε τις νέες εξελίξεις!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων