logo


Συμπλοκή μεταξύ 15χρονων μαθητών, σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες δίπλα στο χώρο του Γυμνασίου της Κοινότητας Διονύσου. Το επεισόδιο έλαβε αρκετά σοβαρές προεκτάσεις, μια που στον ένα από τους εμπλεκόμενους προκλήθηκε αρκετά σοβαρή σωματική βλάβη από μικρότερο σε ηλικία συμμαθητή του, με αποτέλεσμα, κατά πληροφορίες, την οριστική αποβολή τριών εμπλεκομένων από το σχολείο. Το συμβάν ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μ. Μιχαήλ, που εμφανίστηκε ανήσυχος. Δάσκαλος ο ίδιος πολεμικών τεχνών, και σε παιδιά, θεωρεί πως πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε τα φαινόμενα αυτά να περιοριστούν με την εμπέδωση της πειθαρχίας στους κανόνες συνύπαρξης και σεβασμού.

Από την άλλη πλευρά, πρόσφατη είναι και η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου, όπου διαπιστώθηκε πως η παραβατικότητα, και ειδικά αυτή των νέων, υπάρχει μεν στην πόλη μας, βρίσκεται όμως σε εμβρυϊκό στάδιο και για τον έλεγχό της της είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των αρμόδιων, ξεκινώντας από την οικογένεια, το σχολείο και το Δήμο.

Ανάλογα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, αν και όχι τέτοιας σοβαρότητας, έχουν συμβεί τουλάχιστον πέντε μέσα στον τελευταίο χρόνο σε διάφορα σχολεία της πόλης, επισημαίνει στην Οδό Διονύσου η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χρ. Τσολάκου, προσθέτοντας πάντως πως και η Ένωση δεν έχει πλήρη εικόνα, μια που στις περιπτώσεις αυτές η ενημέρωση είναι περιορισμένη.

Σχετική είναι και η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενδοσχολική βία και Εκφοβισμός (Ε.ΒΙ.Ε.)» που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, στο κτήριο των πρώην Σχολών Καργάκου, επί της Λ. Σταμάτας- Δροσιάς.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) Ανατ. Αττικής και το 5ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΠΕ Αν. Αττικής για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, των Γονέων/Κηδεμόνων, των μαθητών/τριών για την πρόληψη φαινομένων ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες της ΔΠΕ Αν. Αττικής.

Τη συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα παιδαγωγικής φύσης, που αφορούν στην Πλατφόρμα Διαχείρισης Αναφορών για Περιστατικά Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού (https://stop-bullying.gov.gr/). Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και θα απαντηθούν σχετικά ερωτήματα.