logo


Μόνο με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής e:presence.gov.gr, που χρησιμοποιείτο ευρύτατα στη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι δια ζώσης συνεδριάσεις είχαν ανασταλεί,  θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου την προσεχή Τρίτη 25 Ιουνίου στις 9 το πρωί, χωρίς να προκύπτει από τη σχετική πρόσκληση η παραμικρή ένδειξη ότι η συνεδρίαση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά. Και αν αυτό διευκολύνει τα μέλη της Επιτροπής, όπως για παράδειγμα τον Π. Τσούκα από την πλειοψηφία, που λόγω διαφόρων υποχρεώσεων αναγκάζονται να απουσιάσουν, καθόλου δεν διασφαλίζει τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων, ενώ δεν απαντά στο αίτημα στελεχών και της Δημοτικής Αρχής αλλά και της μειοψηφίας που ζητούσαν τη μετάδοση των συνεδριάσεων της Επιτροπής στα πρότυπα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις διαδικασίες και οι δημότες.

Όσον αφορά στην Ημερήσια Διάταξη των 12 θεμάτων:

*Άγονος, μια που δεν υποβλήθηκε καμιά προσφορά, αποδείχθηκε ο ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών, προϋπολογισμού 874.700 ευρώ, κι έτσι η Δημοτική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας με την ίδια μελέτη και με επικαιροποιημένους τους όρους της διακήρυξης.

*Τρεις ακόμη εκδηλώσεις θα διοργανωθούν το φετινό καλοκαίρι, για τις οποίες η ηχοφωτιστική κάλυψη θα συμπεριληφθεί στις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα για:

  • Τη μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Κορολή στη Δροσιά, το Σάββατο 29 Ιουνίου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου με την Ένωση Ποντίων Δροσιάς, για τη λήξη των μαθημάτων εκμάθησης ποντιακών χορών, λύρας και χορωδίας
  • Τη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο “Η αρχή και… το τέλος” σε συνδιοργάνωση του Δήμου με τον Ροταριανό Όμιλο Διονύσου, με αποσπάσματα από όπερα, μιούζικαλ και οπερέτα, το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου
  • Και το 22ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε συνδιοργάνωση του Δήμου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου, επίσης το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο χώρο πάνω από το γήπεδο του Κρυονερίου.

*Χωρίς εισήγηση, τέλος, εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του Δήμου θέμα που αφορά στην ενημέρωση για ποινική υπόθεση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λήψη σχετικής απόφασης. Υπενθυμίζεται, εδώ, πως τόσο η εν λόγω Επιτροπή, όσο και αυτή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας από το 2015, πρώτη χρονιά της Διοίκησης Ζαμάνη, η οποία- μετά από ενδεικτικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία- είχε καταγγείλει οικονομικές ατασθαλίες και στα δυο Νομικά Πρόσωπα, ενώ το Πάσχα εκείνης της χρονιάς είχε σημειωθεί εμπρησμός στα γραφεία των Επιτροπών στην Άνοιξη, με αποτέλεσμα να καταστραφεί τεράστιος όγκος αρχείων. Ακολούθησε μια περίοδος με αλλεπάλληλες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές και μια δικαστική διαμάχη, που για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έληξε με την αθώωση της πρώην Προέδρου της Λ. Μήλα για όσα της καταλογίζονταν. Δεν υπήρξε, εντούτοις, αντίστοιχη δικαστική εξέλιξη για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την υπόθεση της οποίας η πρώτη δικάσιμος είχε ορισθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά και από το αίτημα αναβολής, που υποβλήθηκε από τον ένα εκ των τριών κατηγορουμένων, η επόμενη δικάσιμος είναι για τις 28 Ιουνίου, μια ημέρα πριν από την αυτοδίκαιη κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το φερόμενο ως έλλειμμα για την εν λόγω Επιτροπή ξεπερνάει τις 145.000 ευρώ, ενώ στην υπόθεση, πλην του τότε Προέδρου και Αντιπροέδρου, εμπλέκεται ακόμη η λογίστρια που από το 2011 μέχρι το 2015 είχε αναλάβει την τήρηση των οικονομικών στοιχείων της Επιτροπής.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση της υπ’ αρ. 193/2024 απόφασης ως προς τον ορισμό του αναπληρωματικού μέλους της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης για την υπηρεσία: Δαπάνες επιθεώρησης και επισκευής- συντήρησης πιστοποιημένων παιδικών χαρών Δήμου Διονύσου (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Αρ. Πρωτ. 18446/20-6-24)

ΘΕΜΑ 2ο: Ενημέρωση επί Ποινικής Υπόθεσης Διαχείρισης ΣΕ2 & Λήψη Α.Δ.Ε. (Νομική Υπηρεσία Αρ. Πρωτ. 16279/31-5-2024)

ΘΕΜΑ 3ο: Εισήγηση/γνωμοδότηση επί αιτήματος Π*** Θ*** για καταβολή αποζημίωσης συνολικού ποσού “1222,88” για ζημιά του ΙΧΕ αυτ/του Ζ*****9, από πτώση σε λακκούβα (Νομική Υπηρεσία Αρ. Πρωτ. 17855/17-6-24)

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Πρακτικού Νο 1 της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού που αφορά την “Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Διονύσου” και λήψη σχετικής απόφασης (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών Αρ. Πρωτ. 18387/20-06-24)

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τις λοιπές θερινές εκδηλώσεις (Τμ Κοινωνικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αρ. Πρωτ. 18196/19-06-24)

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: ΤΡΙΩΝ (3) ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΩΝ 50 ευρώ από ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για ενίσχυση εκδήλωσης για τη Νεολαία του Δήμου Διονύσου στο πλαίσιο των Μικρών Διονυσίων (Τμ Κοινωνικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αρ. Πρωτ. 17599/13-6-24)

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΒΙΚΟΣ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ Κοινωνικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αρ. Πρωτ. 17897/17-6-24)

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ Α.Ε.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ Κοινωνικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αρ. Πρωτ. 18204/19-06-24)

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Πρακτικού Νο 4 Δικαιολογητικά Κατακύρωσης και ανάδειξη οριστικών αναδόχων για το διαγωνισμό “Προμήθεια Τροφίμων για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου και των Παιδικών Σταθμών και ΚΑΠΗ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Η Εστία” Προϋπολογισμού 551.257,51, όπως διακηρύχθηκε με την 4521/46646/29-12-2023 Απόφαση Δημάρχου (Δ/νση Οικονομικών Αρ. Πρωτ. 18692/21-6-24)

ΘΕΜΑ 10ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Κυριακής Κεχρή και έγκριση απόδοσης λογαριασμού (Δ/νση Οικονομικών Τμήμα Λογιστηρίου Αρ. Πρωτ. 18127/19-06-24)

ΘΕΜΑ 11ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του Δήμου Χριστίνας Ντάου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού (Δ/νση Οικονομικών Τμήμα Λογιστηρίου Αρ. Πρωτ. 18128/19-06-24)

ΘΕΜΑ 12ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 30.6142.0028 με Τίτλο “Παροχή Υπηρεσιών σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων” προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας (Τμ. Τεχνικών Έργων Αρ. Πρωτ. 18166/19-06-24)