logo


Με αίτημα, που υπογράφουν 23 από τα 35 συνολικά μέλη του, θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, την προσεχή Τρίτη 23/7 στις 6.30 το βράδυ, η διαχείριση της φωτιάς, που ξέσπασε στη Σταμάτα την Κυριακή 30 Ιουνίου. Το ίδιο θέμα, υπενθυμίζεται, είχε απασχολήσει και τη Δημοτική Επιτροπή Διονύσου σε πρόσφατη συνεδρίασή της, την Τρίτη 2 Ιουλίου. Τότε, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, σύμβουλοι και από την πλειοψηφία αλλά και από τις μειοψηφίες κατήγγειλαν τις αρμόδιες Αρχές για καταστροφική ολιγωρία στην αποστολή εναέριων μέσων, που θα μπορούσαν να ελέγξουν τη φωτιά στην εκδήλωσή της, και ζητούσαν από τη Δήμαρχο Κ. Μαϊχόσογλου, αντί να ευχαριστήσει, να διαμαρτυρηθεί έντονα προς κάθε κατεύθυνση “γιατί μας εγκατέλειψαν στην τύχη μας να καούμε”.

Ειδικότερα μάλιστα η Αγγ. Πέππα από τη Δημοτική Αρχή ζητούσε επίμονα από την κ. Μαϊχόσογλου να δεσμευθεί για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τη διαχείριση της φωτιάς και την υιοθέτηση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Δεν ήταν όμως εκείνη, αλλά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου, που τελικά υπέβαλε το σχετικό αίτημα, υπογεγραμμένο από 22 ακόμη συναδέλφους του: Επτά σύμβουλοι από τη μείζονα μειοψηφία (σ.σ. δεν έχει υπογράψει ο Δ. Χιώτης) , οι 3 σύμβουλοι του Εύπολι, οι δυο από το Νέο Διόνυσο και από τη Δημοτική Αρχή οι Αγγ. Πέππα, Στ. Ουσταμπασίδης, Στ. Δημητριάδης, Λ. Κανακάρη, Π. Τσούκας, Ν. Βενέτης, Κ. Σαρκίρης, Σ. Μανδάλακα, Μ. Ζαμάνη και Β. Φώτος.

Το αίτημα, που πρωτοκολλήθηκε στις 15 Ιουλίου, και δεν υπέγραψαν οι επτά Αντιδήμαρχοι (Α. Κουκάς, Λ. Νούση, Β. Βιθυνού, Ν. Κοκκαλάς, Γ. Κομνηνάκης, Γ. Τραϊφόρος, Χρ. Κοντογεώργος, Γρ. Ίσσαρης) καθώς και η Μ. Θεοδωρίδου- Πέππα, περιλαμβάνει τρία σημεία:

  • Αξιολόγηση της διαχείρισης και αποτίμηση των επιπτώσεων που προέκυψαν, κατά την δασική πυρκαγιά που έπληξε τον Δήμο μας στις 30-06-2024 στην Δημοτική Ενότητα Σταμάτας
  • Άμεσες και έμμεσες ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών και της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε
  • Διαμόρφωση πλαισίων ενεργειών, για την αποφυγή παρόμοιων περιβαλλοντικών καταστροφών για τον Δήμο μας στο μέλλον.

Σε σχετική της ανακοίνωση- κάλεσμα η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 18:30 η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της φωτιάς στην περιοχή της Σταμάτας και τα συμπεράσματα που βγήκαν.

Με το καλοκαίρι ακόμα μπροστά μας και με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κάθε συμπέρασμα είναι πολύτιμο .

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση και στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/@user-dc3gr1bj4g