logo


Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρακάτω ρεπορτάζ είναι χθεσινές (31/7) από έναν και μόνο δρόμο, στην Κοινότητα Διονύσου. Απεικονίζουν όμως με τη μεγαλύτερη πιστότητα ό, τι αντικρίζει κάτοικος και επισκέπτης σε όλο το εύρος του Δήμου: Όγκους κηπαίων, όγκους οικιακών απορριμμάτων, όγκους ανακύκλωσης.

Σχετικές αναφορές και διαμαρτυρίες καταγράφονται σε όλες ανεξαιρέτως τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου- αλλά όσο περνά ο καιρός βελτίωση δεν σημειώνεται καμιά, παρά είτε τις προσπάθειες είτε τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, που μπαίνοντας στον όγδοο μήνα θητείας, κοιλοπονά μεν αλλά χωρίς ορατό αποτέλεσμα.

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια σημειώθηκε τις περασμένες ημέρες (26/7), όταν στη Δημοτική Επιτροπή ήρθε για έγκριση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ανάθεση σε εργολάβους της αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων (κηπαίων, κλαδεμάτων κ.λπ.), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Επειδή η αμέσως προηγούμενη ανάθεση, προϋπολογισμού 424.000 ευρώ είχε γίνει μόλις τον Απρίλιο και κατά τα φαινόμενα είχε κιόλας εξαντληθεί, χωρίς να προσκομισθούν τα απολογιστικά στοιχεία ούτε αυτής ούτε των αμέσως προηγουμένων, μαζί και η διαδικασία της εν λόγω ανάθεσης που παρέπεμπε σε πρακτικές της απελθούσας Διοίκησης, σημειώθηκαν ισχυρές αντιδράσεις από τα μέλη, που ανάγκασαν τη Δήμαρχο Κ. Μαϊχόσογλου σε αναδίπλωση και απόσυρση του θέματος, ώστε να έρθει πλήρες και εντός Ημερήσιας Διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Η οποία, όντως, πραγματοποιήθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα (30/7), και όντως το θέμα περιλαμβανόταν στην Ημερήσια Διάταξη. Αυτό όμως που φάνταζε επείγον στις 26 Ιουλίου, αίφνης δεν ήταν πλέον και τόσο επείγον τέσσερις ημέρες αργότερα και το θέμα αποσύρθηκε εκ νέου!!!

“Ομιχλώδες” χαρακτήρισε το τοπίο με το θέμα αυτό ο επικεφαλής του Νέου Διόνυσου Ν. Καρυστινός στην πρόσφατη (30/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ρωτώντας αν ο Δήμος διαθέτει δικές του αρπάγες, ώστε να προχωρήσει στην αποκομιδή έστω και μέρους των κηπαίων. Ενώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος Γ. Καλαφατέλη στην ίδια συνεδρίαση, πρόβλημα- πρόσκαιρο πάντως- παρουσιάστηκε και στον ανεφοδιασμό των δημοτικών οχημάτων με πετρέλαιο, με αποτέλεσμα κάποια απορριμματοφόρα να ακινητοποιηθούν! Σχετικό είναι και το Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, με τίτλο “Ποιος φταίει για τα σκουπίδια;”, όπου ρητά καταγγέλλεται ότι απώτερος στόχος και αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι να εμφανίσει τελικά τους εργολάβους ως την πανάκεια, όχι μόνο για την αποκομιδή όλων των ειδών απορρίμματα στην πόλη, αλλά και για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος.

Προς το παρόν, εν μέσω καύσωνα, αυξημένης επικινδυνότητας και κατάστασης ειδικής κινητοποίησης, ας μείνουμε στις φωτογραφίες…