logo


Σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Ελλάδας “Κλεισθένης”, της οποίας ήταν και ιδρυτικό στέλεχος το 2011.

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατείχε Μεταπτυχιακό Τίτλο (Master’s Degree) με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, ενώ είχε αναγορευθεί Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία. Διατέλεσε Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), με πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και αξιοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων και των τομεακών Κοινοτικών και Εθνικών Χρηματοδοτήσεων.

Άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης ο Μιχάλης Χριστάκης είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αμαρουσίου, Νέας Σμύρνης, Φιλοθέης- Ψυχικού, αλλά και στο Δήμο Διονύσου για κάτι περισσότερο από ένα χρόνο (τέλη του 2025 με άνοιξη του 2017) επί Διοίκησης Ζαμάνη.