logo


Εννεαμελής θα είναι η επιτροπή διαβούλευσης που θα ασχοληθεί με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την κεντρική πλατεία της Άνοιξης. Μέλη της, όπως αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 23 Ιουλίου μετά από εισήγηση του Προέδρου του Σώματος Ιω. Αμπαρτζίδη (η οποία, υπενθυμίζεται, προκάλεσε τη σύγκρουση με τον Εμπορικό Σύλλογο), είναι εκπρόσωποι παρατάξεων, κατοίκων, καταστηματαρχών και συλλογικών φορέων της περιοχής: Ντ. Σχηματαριώτης (Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνοιξης, εκ μέρους της Διοίκησης), Γ. Φωτάκης (δημοτικός σύμβουλος, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας), Κ. Κουριδάκης (επικεφαλής του Εύπολι) με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Α. Κουκά, Στ. Ρουσκέτος (κάτοικος Άνοιξης, εκ μέρους του Νέου Διόνυσου), ο Ν. Πίλτσης (ex officio ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου), Π. Θέμελης (καταστηματάρχης της περιοχής), Δ. Κυριάκης (κάτοικος Άνοιξης) και Ν. Χατζηχρηστίδης (Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίων Αγγέλων Άνοιξης).

Πρόεδρός της, μετά από πρόταση της Αγγ. Πέππα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής που υιοθετήθηκε ομόφωνα, ορίσθηκε ο κ. Κουριδάκης, που εκλέγεται στην Άνοιξη, είναι πολιτικός μηχανικός και επιπλέον το γραφείο του είναι πολύ κοντά στην πλατεία.

Σύμφωνα με δήλωση του ίδιου στην Οδό Διονύσου, η επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Και ανάμεσα σε όσα πρέπει να λάβει υπόψη της είναι και τα έργα της αποχέτευσης που θα ξεκινήσουν στην οδό Αθηνών- Χαλκίδος και τα οποία θα φέρουν την αρχαιολογία στην περιοχή, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη για μονοδρόμηση του εν λόγω δρόμου, που μόνο προβλήματα θα λύσει, όπως τόνισε στη συνεδρίαση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται σε μελέτη του 2001, προβλέπουν:

  • Μονοδρόμηση της οδού Αθηνών- Χαλκίδος, με κατεύθυνση από τη Λ. Μαραθώνος προς την πλατεία της Άνοιξης. Η στάθμευση θα επιτρέπεται και στις δυο πλευρές του δρόμου για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων και των πεζών.
  • Διατήρηση της διπλής κυκλοφορίας της οδού Αγ. Αθανασίου από τη Λ. Μαραθώνος μέχρι την πλατεία της Άνοιξης. Εδώ η στάθμευση θα επιτρέπεται από τη μια πλευρά σε οριοθετημένες θέσεις, ενώ για την εξασφάλιση της νομιμότητας του μέτρου αυτού προτείνεται η τοποθέτηση εύκαμπτων κολoνακίων στο μέσο του οδοστρώματος.
  • Τέλος, διατήρηση της διπλής κυκλοφορίας προτείνεται και για τη Λ. Ανοίξεως- Σταμάτας, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, μέχρι του σημείου τα οχήματα να κινούνται εκ περιτροπής, όπως επισημάνθηκε. Η στάθμευση και εδώ θα επιτρέπεται από τη μια πλευρά σε οριοθετημένες θέσεις, ενώ για την εξασφάλιση της νομιμότητας προτείνεται να τοποθετηθούν εύκαμπτα κολoνάκια στο μέσο του οδοστρώματος

Τις ρυθμίσεις αυτές, είχαν υπερψηφίσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το 2023, τόσο ο κ. Κουριδάκης όσο και ο Πρόεδρος, τότε και σήμερα, της Άνοιξης Χ. Πιπέρης.