logo


Δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη (σ.σ. αλλά και πάλι χωρίς μνεία για ταυτόχρονη μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube)  θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου, την προσεχή Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η επιχορήγηση του Δήμου Διονύσου με το ποσόν των 6.430 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

*Η ανακήρυξη προσωρινών αναδόχων για το διαγωνισμό, ύψους 3.224.000 ευρώ, στο πλαίσιο του έργου “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Διονύσου”, που αφορά ουσιαστικά στην αναβάθμιση των αντλιοστασίων του Δήμου. Η χρηματοδότηση για το έργο, που περιλαμβάνει δυο υποέργα, είχε εγκριθεί  το φθινόπωρο του 2021, αλλά ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις αρχές του 2024, και αφορά στο ένα από τα δυο υποέργα:

Α) Την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού ως ακολούθως:

– αντλιών/συγκροτημάτων νερού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, για είκοσι (20) πλέον ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου

– εξοπλισμού βελτίωσης ενεργειακής και λειτουργικής απόδοσης του υφιστάμενου εξοπλισμού

– ευφυούς συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων ύδρευσης (Πρόβλεψης – Πρόληψης – Παρακολούθησης – Ελέγχου – Προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης)

– Η/Μ εξοπλισμού (μετρητές κατανάλωσης ενέργειας, ηλεκτρομαγνητικά παροχόμετρα, ρυθμιστές στροφών κτλ) σε δέκα τέσσερις (14) υφιστάμενους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕ) του δικτύου ύδρευσης για την υλοποίηση του νέου ευφυούς συστήματος διαχείρισης ενέργειας

– έξι (6) νέων ΤΣΕ του δικτύου ύδρευσης για την υλοποίηση του νέου ευφυούς συστήματος διαχείρισης ενέργειας (οι νέοι ΤΣΕ θα ενσωματωθούν στο σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού ύδρευσης του Δήμου, ώστε να λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύστημα)

– τριών (3) νέων αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της πολιτικής προστασίας του Δήμου Διονύσου

– ηλεκτρονικού υλικού (Server, Client, οθόνες προβολής, μονάδα αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS) κ.λ.π.) του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ)

– λογισμικού και εξοπλισμού επικοινωνιών που απαιτείται για τη λειτουργία του Συστήματος

– συστημάτων παραγωγής ενέργειας και εφαρμογών και συστημάτων παρακολούθησης και διαχείρισης παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας από ΑΠΕ με στόχο την ενεργειακή αυτονομία του Δικαιούχου, με χρήση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού

– φορητού μετρητή παροχής και οργάνου μέτρησης πάχους σωληνώσεων για την διευκόλυνση των συνεργείων του δήμου στην καταγραφή και επιβεβαίωση των παραμέτρων του δικτύου

– συστημάτων και εξοπλισμού πολιτικής προστασίας (εφεδρικών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, εφεδρικού φορητού πύργου LED, συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης πληθυσμού)

*Ο ορισμός επιτροπής για την παραλαβή του έργου, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δυο σχολείων της πόλης- του Γυμνασίου Άνοιξης και του Γυμνασίου Δροσιάς. Το έργο, υπενθυμίζεται, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το 2020 και ξεκίνησε ένα χρόνο αργότερα, με αρχικό προϋπολογισμό 490.000 ευρώ και τελικό συμβατικό ποσόν, μετά και από τις εκπτώσεις που δόθηκαν από τον ανάδοχο, 224.500 ευρώ.

*Και τέλος, η πρόσληψη 51 εργαζομένων για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες του Δήμου, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και για διάστημα ίσο με το σχολικό έτος 2024-2025. Από τους παραπάνω, και αντίστοιχα με πέρυσι, οι 41 θα είναι- σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Χ. Κοντογεώργου, πλήρους απασχόλησης με ωράριο 6 ωρών, ενώ δέκα θα είναι μερικής απασχόλησης, με ωράριο 3,5 ωρών. Σημειώνεται εδώ πως το εν λόγω προσωπικό, του οποίου η μισθοδοσία χορηγείται από το ΥΠΕΣ, καλύπτει μέρος μόνον των αναγκών καθαριότητας των σχολείων, με το Δήμο να καλύπτει από Ίδιους Πόρους τις υπόλοιπες ανάγκες.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα (Δ/νση Οικ. Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 22516/30-07-2024)

ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Βασιλείου Κατσουρού και έγκριση απόδοσης λογαριασμού (Δ/νση Οικονομικών Αρ. Πρωτ. 22504/30-07-2024)

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη Απόφασης για την έγκριση της πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Δνση Ανθρώπινου Δυναμικού Αρ. Πρωτ. 22821/02-08-2024)

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό επιτροπής παραλαβής του έργου “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ” (Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών Αρ. Πρωτ. 18243/20-06-2024)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση του Πρακτικού 2- ανακήρυξη προσωρινών αναδόχων του διαγωνισμού δια το Υποέργο 1 με τίτλο “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Διονύσου” και τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Διονύσου” στον Άξονα Προτεραιότητας “Περιβάλλον”, της Πρόσκλησης ΑΤ03 του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών Αρ. Πρωτ. 22832/02-08-2024)

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Πρακτικού της Επιτροπής Γνωμοδότησης Συντήρησης και Επισκευής οχημάτων για την σύναψη της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης της υπ’ αριθμ. 10909/26-4-2024 Συμφωνίας- Πλαίσιο για την Συντήρηση- Επισκευή Μεταφορικών Μέσων του Δήμου Διονύσου (Τμήμα Προμηθειών Αρ. Πρωτ. 22831/02-08-2024)