logo


Ανοιχτή επιστολή προς τη Δήμαρχο Διονύσου απευθύνει ο Ν. Καρυστινός, επικεφαλής της παράταξης “Νέος Διόνυσος”, ζητώντας συγκεκριμένες και ουσιαστικές ενέργειες για την ψυχολογική υποστήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, καθώς και για τη θωράκιση της πόλης έναντι των καιρικών φαινομένων του χειμώνα, που λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς  στις 11 Αυγούστου, ενδέχεται να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ 20/08/2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΚΥΡΊΑ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε !

Η τεράστια πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου  απλώθηκε σε όλη τη ΒΑ Αττική και βύθισε τους πολίτες σε θλίψη. Προκάλεσε αντιδράσεις και πυροδότησε κριτική ως προς την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης του φαινομένου.

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε !

Η πυρκαγιά κατέκαψε πολύ μεγάλο τμήμα του περιαστικού δάσους της πόλης μας. Παράλληλα, κατέστρεψε και περιουσίες συμπολιτών μας. Στους πολίτες αυτούς η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει έμπρακτα να δώσει την στήριξή της.

Οι συνεχείς πυρκαγιές και η αδυναμία αποτελεσματικής και έγκαιρης αντιμετώπισής τους εκτός από την καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος και περιουσιών έχει προκαλέσει βαθύ ψυχολογικό τραύμα στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν με την αγωνία και τον τρόμο της επόμενης φυσικής καταστροφής.

Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να αξιοποιήσει την κοινωνική και ψυχολογική της υπηρεσία, παρέχοντας σχετική υποστήριξη σε όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε! 

Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να αποφύγει την πεπατημένη, να ξεφύγει από  την συνήθη αδράνεια και να προστρέξει στους ειδικούς και την επιστημονική κοινότητα, αναζητώντας άμεσα λύσεις.

Είναι εντελώς απαραίτητο να σχεδιαστούν δράσεις περισσότερο αποτελεσματικές ευθύς εξ αρχής, με άριστο συντονισμό σε όλα τα επίπεδα και με μεγαλύτερη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Ο λαός μας λέει ότι ενός κακού μύρια έπονται. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά υπάρχει άμεσος κίνδυνος, εάν κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, να ακολουθήσουν πλημμύρες που θα προκαλέσουν επιπρόσθετες καταστροφές σε ιδιοκτησίες, μπορεί ακόμα να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε!

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δράσει άμεσα και αποφασιστικά και να ενημερώνει συνεχώς το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινή γνώμη για την πρόοδο των ενεργειών της με τρόπο ουσιαστικό και όχι επικοινωνιακό.

Στο σχέδιο δράσης που πρέπει ήδη να έχει δρομολογηθεί θα πρέπει να συνυπάρχουν κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω:

1.Αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης σε  εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

2.Μέτρα προστασίας από την διάβρωση εδαφών στις καμένες περιοχές,  για να μην δημιουργηθούν αντίξοες συνθήκες στη φυσική βλάστηση και στην προοπτική αναδασώσεων.

3.Οργανωμένη αναδάσωση μετά από συστηματική μελέτη όλων των παραμέτρων και υιοθέτηση των καλών πρακτικών, που εφαρμόζονται επιτυχώς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε!

Η Παράταξη Νέος Διόνυσος θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές Παρατάξεις να τιμηθούν όλοι ανεξαιρέτως όσοι αντιμετώπισαν το καταστροφικό φαινόμενο. Να τιμηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στις εναέριες και επίγειες δυνάμεις, εκτελώντας με αυταπάρνηση το χρέος του απέναντι στην κοινωνία. Πιλότοι, πυροσβέστες, αστυνομικοί, τροχονόμοι, εθελοντές, απλοί πολίτες πάλεψαν με πραγματική αυταπάρνηση για δυο μερόνυχτα υπό απίστευτες καιρικές συνθήκες ενάντια σε μια τεράστια φωτιά που συχνά έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τους ίδιους.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις ενέργειές σας και δηλώνουμε ότι θα προστρέξουμε αρωγοί σε κάθε εποικοδομητική ιδέα που θα συμβάλλει στην προστασία του δασικού μας πλούτου, της περιουσίας μας και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με τιμή

Νίκος Καρυστινός – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διονύσου

Επικεφαλής της Παράταξης Νέος Διόνυσος