logo


Αυτή την ώρα, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ορκίζονται στο Δημαρχείο Διονύσου οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, από τους 10 συνολικά αιρετούς, που θα αντικαταστήσουν όσους συναδέλφους τους εξέπεσαν του αξιώματός τους, με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επειδή αν και οφειλέτες του Δήμου, δεν είχαν τακτοποιήσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2024, οπότε και εγκαταστάθηκε η νέα Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Αμπαρτζίδη στην Οδό Διονύσου, η σημερινή ορκωμοσία ανοίγει το δρόμο για τον προγραμματισμό συνεδρίασης του Σώματος την άλλη εβδομάδα, με θέματα που έχουν ήδη καθυστερήσει, όπως οι δυο αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού για το 2024- η μεν πρώτη για την αποδοχή της επιχορήγησης του ΥΠΕΣ ύψους 650.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών από την πυρκαγιά του Αυγούστου και η δεύτερη για τη διάθεση 19.000 ευρώ ως παγίων προκαταβολών στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης.

Όσον αφορά, τέλος, στη στελέχωση της Δημοτικής Επιτροπής, που επίσης επηρεάζεται από την έκπτωση μελών της, εφόσον πρόκειται για τακτικά δεν αντικαθίστανται αλλά στην περίπτωση αυτή εξαντλούνται οι αναπληρωματικοί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ορκωμοσία των άλλων πέντε αιρετών, τοπικών συμβούλων, θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα Πέμπτη 12 είτε αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.