logo


Στα τέλη Ιουλίου και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και η τέως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Γ. Κριεμάδη είχαν καταγγείλει την αποδιοργάνωση των δομών υγείας του Δήμου: Εκείνη τη χρονική στιγμή, μαζί με το Πολυϊατρείο που επί ενάμιση μήνα παρέμενε κλειστό, δεν λειτουργούσαν ούτε το ΚΕΠ Υγείας, με σημαντική δράση το προηγούμενο διάστημα, ούτε ο νεοσύστατος (το Νοέμβριο του 2023) Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια.

Απαντώντας στις παραπάνω αιτιάσεις ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ν. Κοκκαλάς, και λίγο αργότερα και η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου, είχαν διαβεβαιώσει το Σώμα πως το Πολυϊατρείο θα επανερχόταν στην κανονικότητα από το Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα καταβαλλόταν προσπάθεια να λειτουργεί στο εξής με μόνιμο γιατρό “στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της βελτίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών”.

Δυο μήνες αργότερα, σήμερα 12 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Δημοτικού Πολυϊατρείου, όπου ο αριθμός των εθελοντών γιατρών, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, κατά συνέπεια και οι εξυπηρετούμενες ειδικότητες, εμφανίζεται κατά πολύ μειωμένος:

Συγκρίνοντας το παραπάνω πρόγραμμα επισκέψεων με το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου 2023, στο Πολυϊατρείο προσέρχονται πλέον 10 γιατροί έναντι 16 πέρυσι. Σημαντικό να σημειωθεί πως η ειδικότητα της ψυχολογίας που υποστηριζόταν από τρεις γιατρούς έχει απαλειφθεί, όπως και αυτή του γενικού οικογενειακού γιατρού, της δερματολογίας, της ουρολογίας, του ΩΡΛ και του συμβούλου ψυχικής υγείας.

Παράλληλα τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη γύρω από τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση είτε της αναβάθμισης είτε της βελτίωσης ή έστω της διατήρησης των δομών υγείας του Δήμου: Το Δημοτικό Πολυϊατρείο έχει ξεκινήσει από την εποχή του προκαλλικρατικού Δήμου Αγ. Στεφάνου, άρα μετράει πάνω από 24 χρόνια ζωής, με εκατοντάδες πολίτες να έχουν μέχρι σήμερα προστρέξει στις υπηρεσίες του. Την ίδια ώρα, κανένα πρόγραμμα του ΚΕΠ Υγείας δεν υλοποιείται στο Δήμο- μέσα στο 2023, πρώτο χρόνο λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας, είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχος σακχάρου και αρτηριακής πίεσης, γυναικολογικός έλεγχος και τεστ ΠΑΠ, αξιολόγηση και ενημέρωση για τη σκολίωση, όλα δωρεάν, διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά, περπάτημα στο δάσος για τη μέτρηση πίεσης και οξυγόνου, καθώς και προληπτικές εξετάσεις για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Σημείωση της Ο.Δ.: Η φωτό του άρθρου είναι από το εξώφυλλο του λευκώματος του Γ. Γαλίτη, με τίτλο «Επιστροφή στην Κανονικότητα».