logo


Εδώ και 10 ημέρες, ο Δήμος Διονύσου- δημότες και αιρετοί- ασχολείται με την έκπτωση 5 δημοτικών και 5 τοπικών συμβούλων, που αν και όφειλαν, δεν τακτοποίησαν χρέος τους προς το Δήμο πριν από την εγκατάσταση της Δημοτικής Αρχής, ενώ υπέγραψαν κιόλας υπεύθυνη δήλωση πως δεν χρωστούν.

Η Δημοτική Αρχή, επιδεικνύοντας γερασμένα (πότε πρόλαβε μέσα σε μόλις 9 μήνες….) ανακλαστικά, στο όνομα της ενημέρωσης και της διαφάνειας δημοσίευσε- μέρες αργότερα και ενώ είχε βουίξει ο τόπος- σχετική ανακοίνωση προσπαθώντας να μαζέψει τα αμάζευτα.

Οι επιλήσμονες (σ.σ. αυτοί που ξεχνούν εύκολα και αδιαφορούν) από την πλευρά τους με δική τους ανακοίνωση δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις «κακές» υπηρεσίες και πρωτίστως στην «κακή» Δήμαρχο που όπως αφήνουν ξεκάθαρα να εννοηθεί, αποπειράται να τους εκπαραθυρώσει.

Από κοντά και ο πρώην Δήμαρχος, που αίφνης συνειδητοποίησε τo μέγεθος των προβλημάτων του Δήμου, με δική του παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στρέφεται κατά της Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, την οποία στήριξε, και την φωτογραφίζει πρακτικά για ανικανότητα περί τη διαχείριση των δημοτικών ζητημάτων, αλλά και για βαθειά συμπλεγματικές συμπεριφορές, φαινόμενα που προφανώς αναπτύχθηκαν προσφάτως και όχι στα τέσσερα χρόνια που πορεύονταν μαζί στην ίδια παράταξη.

Όλα τα παραπάνω σωρευτικά, μόλις 9 μήνες μακριά από μια εκλογική νίκη και από μερικές δεκάδες εξαγγελιών, που διαβεβαίωναν τους δημότες από τις πλατείες ότι “εμείς μπορούμε καλύτερα”, ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», και ότι «θα πετύχουμε εκεί που τόσα χρόνια οι άλλοι δεν τα κατάφεραν».

“Μπορούμε καλύτερα” λοιπόν, αλλά:

Σε εννέα μήνες διοίκησης και ευθύνης και χειρισμού των δημοτικών πραγμάτων, ούτε ένα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ, έργο δεν έχει δρομολογηθεί. Όσα ήδη εκτελούνται στο Δήμο, ή πρόκειται να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, και συνολικά δεν είναι λίγα, έρχονται στο σύνολό τους από την απελθούσα- καλή κακή ο κόσμος το έκρινε- Δημοτική Αρχή.

Στους ίδιους εννέα μήνες πρόλαβε η Δημοτική Αρχή και χωρίστηκε στα δυο- ή μήπως τα αγεφύρωτα χάσματα παραμόνευαν κάτω από τους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης;

Σ’ αυτούς τους εννέα μήνες η Δήμαρχος ένιωσε πολλές φορές τι θα πει μοναξιά, όταν από την παράταξή της, των 6 μελών, στη Δημοτική Επιτροπή ήταν αυτή μόνο που έδινε θετική ψήφο σε θέματα όπως ο Προϋπολογισμός και οι αναμορφώσεις του ή η αποκομιδή των κηπαίων. Ή, πολύ περισσότερο, έβλεπε εισηγήσεις της Διοίκησης, όπως πρόσφατα η μελέτη για την επισκευή των αντλιοστασίων, να απορρίπτονται με τις ψήφους της εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Στους ίδιους εννέα μήνες τα πάντα όλα στο Δήμο πήγαν ένα και δυο και περισσότερα βήματα πίσω, και μάλιστα εκεί που οι δημότες περίμεναν να δουν τη διαφορά- στην καθημερινότητά τους, στον προγραμματισμό, στις νέες ιδέες, στο νέο ύφος στη Διοίκηση, “για ένα Δήμο καθαρό, ασφαλή, όμορφο”.

Στους εννέα μήνες διοίκησης ο Δήμος “πρόλαβε” και βίωσε δυο καταστροφικές πυρκαγιές- και στη μία τουλάχιστον, της Σταμάτας, ο τρόπος διαχείρισης και αντιμετώπισης από τη Δημοτική Αρχή ήγειραν τεράστια ερωτηματικά, προβληματισμούς και αντιδράσεις.

Στους ίδιους εννέα μήνες τίποτα, μα τίποτα απολύτως, δεν σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, ένα restart, όπως το επικαλείται και το επιθυμούσε πλευρά και μερίδα της Δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτούς τους εννέα μήνες και απ’ευθείας αναθέσεις έχουν γίνει, και αναθέσεις με την “επάρατη” μέθοδο της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, και η αποκομιδή των απορριμμάτων κάθε είδους περνάει βαρειά κρίση, και φαινόμενα αυθαιρεσιών και αλαζονείας εμφανίζονται συχνά πυκνά από αιρετούς με θέση ευθύνης, και οι δομές υγείας του Δήμου απαξιώνονται και φυτοζωούν και οι εκκρεμότητες συσσωρεύονται.

Είναι άραγε σύμπτωση που το γεγονός με την έκπτωση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων ήρθε σε μια τέτοια στιγμή- όταν όλα τα προβλήματα του Δήμου φαίνεται να γιγαντώνονται αντί να αντιμετωπίζονται και να συρρικνώνονται;