logo


Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 6 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τελικά, και μόνο δια ζώσης, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Διονύσου, που λόγω της έκπτωσης αιρετών είχε ματαιωθεί στις αρχές του μήνα (5/9). Η ματαίωση- και όχι η αναβολή- της συνεδρίασης επέτρεψε τον εμπλουτισμό εκείνης της Ημερήσιας Διάταξης με ακόμη δυο θέματα: Την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου, ώστε να δοθούν 19.000 ευρώ ως πάγιες προκαταβολές στους Διευθυντές των 38 σχολικών μονάδων του Δήμου, καθώς και τη δαπάνη για την πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών του Δήμου από διαπιστευμένο φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η δεσμευτική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2024 γίνεται ώστε να ενσωματωθεί η έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) σε όσους Δήμους επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα της 11ης Αυγούστου και που για το Δήμο Διονύσου ανερχόταν στο ποσόν των 650.000 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πυρκαγιά, χωρίς πάντως να έχουν ακόμη εξειδικευθεί οι αντίστοιχες ενέργειες. Για τις τελευταίες έχουν δοθεί μόνο ψήγματα πληροφοριών από τη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο ερωτήσεων από τις μειοψηφίες, όπως για παράδειγμα η επισκευή σε τυχόν ζημιές στα αντλιοστάσια, στους αγωγούς, και στα υδρόμετρα. Γι’ αυτές τις ενέργειες θα έρθει εν καιρώ μελέτη προς έγκριση, με συγκεκριμένους όρους διακήρυξης και αντικείμενο, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κ. Βαφειάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, όταν το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή (27/8).

Όσον αφορά στην έκφραση γνώμης του Δήμου πάνω στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Τατόι, αυτή συζητήθηκε ακόμη μια φορά στη Δημοτική Επιτροπή, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, και παραπέμπεται για οριστική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο με κάποιες επιπλέον διεκδικήσεις, διορθώσεις στη διατύπωση, ιδιαιτέρως όσον αφορά στο πού ανήκει το Κτήμα, αίτημα για καθορισμό των χρήσεων στις ιδιοκτησίες που ο Δήμος διατηρεί στο Τατόι κ.λπ.

Επιπλέον, έρχεται με διόρθωση όσον αφορά στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία, η έναρξη της διαδικασίας κύρωσης του δικτύου κοινοχρήστων χώρων σε τμήμα του Αγ. Στεφάνου: Στην Ημερήσια Διάταξη της Πέμπτης 5/9 ερχόταν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ εν προκειμένω έρχεται από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στα έδρανα της παράταξης της Δημοτικής Αρχής θα καθίσουν για πρώτη φορά οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι που ορκίστηκαν πριν από λίγες ημέρες, αντικαθιστώντας τους ισάριθμους συναδέλφους τους που εξέπεσαν του αξιώματός τους με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λόγω οφειλών προς το Δήμο τις οποίες δεν είχαν εγκαίρως τακτοποιήσει. Οι πέντε νέοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι: Χ. Ζερβουλάκου, Αφ. Μπουρτζόγλου, Π. Χονδρογιάννη, Αν. Μπερτόλης και Αντ. Κουτρώνας στη θέση των Στ. Δημητριάδη, Γρ. Ίσσαρη, Κ. Μακρυγιάννη, Γ. Κομνηνάκη και Β. Φώτου.

Αναλυτικά η νέα Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1: Έγκριση της 315/2024 Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής “3η Δεσμευτική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Διονύσου Ο.Ε. 2024 για την κάλυψη εκτάκτων και επειγουσών αναγκών λόγω της πυρκαγιάς του Αυγούστου 2024”

ΘΕΜΑ 2: Έγκριση της 337/2024 Απόφασης Δημοτικής Επιτροπής “4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Διονύσου Ο.Ε.”

ΘΕΜΑ 3: Έγκριση της 330/2024 Απόφασης Δημοτικής Επιτροπής “Λήψη απόφασης ως προς την έκφραση απόψεων επί του θέματος “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου”

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

ΘΕΜΑ 4: Λήψη απόφασης για την έναρξη διαδικασίας κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν.3937/2011, σε τμήμα του οικισμού Αγίου Στεφάνου (Αρ. Πρωτ. 20805/01-8–2024)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “Δαπάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευμένο Φορέα του ΕΣΥΔ” (Αρ. Πρωτ. 25695/04-09-2024)