logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υποκρισία περισσεύει σ’ αυτούς που πριν από κάθε εκλογή «παζαρεύουν» θέσεις και οφέλη προκειμένου να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια νίκης και κατάληψης της εξουσίας. Ο δήμος Διονύσου μετά την πρωτοφανή δημοσιότητα για τους σωρούς σκουπιδιών αλλά και παράνομων χωματερών, συνεχίζει να εκπλήσσει το πανελλήνιο, την κοινή γνώμη και, κυρίως, τους αυτοδιοικητικούς, με την έκπτωση από τα καθήκοντά τους αρκετών συναδέλφων. Απορία όλων πώς καταφέραμε να γίνουμε ρεζίλι για άλλη μια φορά…

Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς διάκριση για κανέναν. Πολλά όμως ερωτήματα ανέκυψαν και θα ανακύψουν επί του προκειμένου, γι’ αυτό χρειάζονται πειστικές και όχι παραπλανητικές απαντήσεις. Πώς είναι δυνατόν  να χρειάζονται δυο μήνες για να ελεγχθούν οι 35 δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν, πριν ορκιστούν;

Είναι η ώρα της αυτοκριτικής και της συγγνώμης από όσους τάζουν, πιέζουν και παροτρύνουν ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά και να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, χωρίς να γνωρίζουν  νόμους, διαδικασίες αλλά και χωρίς ηθικούς φραγμούς, εξυπηρετώντας, απλώς, σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Η παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ συντάσσεται με την νομιμότητα, αλλά συγχρόνως απαιτεί την προστασία της τιμής και της υπόληψης των στελεχών και των εκλεγμένων.  Η ανθρωποφαγία για εξυπηρέτηση προσωπικών και άλλων συμφερόντων με φτηνούς τακτικισμούς μάς βρίσκει αντίθετους.

Και εξηγούμαστε: Στην ανακοίνωσή  της η Δημοτική  Αρχή, σχετικά με την έκπτωση Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων λόγω ανεξόφλητων οφειλών, επικαλείται την αυτεπάγγελτη ενέργεια των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου βάσει του νόμου, αλλά μόνο αυτεπάγγελτη δεν φαίνεται να είναι και, πιθανόν, αδικεί  κάποιους συναδέλφους μας αιρετούς. Αν είχε ακολουθηθεί η διαδικασία  όπως  προβλέπεται από τον νόμο, δεν θα μπορούσε κανείς σήμερα να υπαινιχθεί το παραμικρό.

Κα Δήμαρχε, απορούμε, πραγματικά, πώς υπερασπίζεστε ενέργειες και τακτικές της προηγούμενης Διοίκησης, που  μέχρι 31-12-2023 έχει ακέραια την ευθύνη για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής. Μήπως σας εξυπηρετούσε;                                              

Κα Δήμαρχε,  ο κόσμος ανησυχεί βλέποντας την καθημερινότητά του να χειροτερεύει. Ουδόλως τον απασχολούν οι μεθοδεύσεις σας, προκειμένου να απαλλαγείτε από συμβούλους, που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις… Σύμβουλοί σας, οι οποίοι όπως και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης,  σας είχαν ζητήσει να ικανοποιήσετε άμεσα, με στόχο την αποτελεσματική Διοίκηση του Δήμου, εύλογα αιτήματα όπως:                                                                                                                      

1. Αναδιάρθρωση των Οικονομικών Υπηρεσιών  που έχουν μεγάλη  ευθύνη για την σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου και που είδαμε πώς χειρίστηκαν και το εν λόγω θέμα.

2. Ενημέρωση για το τι παραλάβατε από την προηγούμενη Διοίκηση στις 31-12-2023, (οικονομικά στοιχεία – μηχανολογικό εξοπλισμό – εξέλιξη τεχνικών έργων).

Κα Δήμαρχε, η πλειοψηφία των πολιτών σάς στήριξαν στην εκλογή σας στον 2ο γύρο των Δημοτικών εκλογών, λόγω της αγανάκτησης για την κατάντια του Δήμου μας από τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης των οικονομικών  της  προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και σήμερα απορούν, με αυτά που κάνετε, αλλά, κυρίως, με όσα δεν κάνετε…