logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Στεφάνου πλημμύρισε από παιδικές φωνές και ενθουσιασμό, καθώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η αθλητική δράση «Το Χάντμπολ στις Γειτονιές του Διονύσου». Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος BEACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), υπό την αιγίδα της ΕΣΧΑ (Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής) και του Δήμου Διονύσου και με τη στήριξη του ΑΣΑ Διονύσου, συγκέντρωσε πάνω από 80 παιδιά, ηλικίας 6 έως 10 ετών, από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χάντμπολ μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, διασκεδάζοντας αθλούμενα, ενώ παράλληλα αναβίωσαν το παραδοσιακό παιχνίδι της γειτονιάς με μια μοντέρνα αθλητική διάσταση. Με τη βοήθεια των προπονητών του ΑΣΑ Διονύσου, Κώστα Κότσιρα και Γιάννη Χήνου, τα παιδιά έμαθαν τις βασικές δεξιότητες του αθλήματος, έφτιαξαν τις ομάδες τους και συμμετείχαν σε αγώνες γεμάτους ενέργεια και ομαδικότητα. Η δράση αυτή προσέφερε στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, να κάνουν νέους φίλους και να διασκεδάσουν με τρόπο υγιή και δημιουργικό.

Το χάντμπολ, όπως και ο αθλητισμός γενικότερα, προσφέρει σημαντικά οφέλη στις μικρές ηλικίες. Εκτός από την εκγύμναση του σώματος με τις απλές κινήσεις που μπορούν να κάνουν όλα τα παιδιά (τρέξιμο, άλμα, ρίψη), ενισχύει την ομαδικότητα, την αυτοπειθαρχία και την αυτοεκτίμηση των παιδιών, ενώ τους μαθαίνει πώς να συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο. Οι εμπειρίες που κερδίζουν μέσα από το παιχνίδι θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή, χτίζοντας χαρακτήρα και καλλιεργώντας έναν υγιή τρόπο ζωής.

Κώστας Κότσιρας (Προπονητής ΑΣΑ Διονύσου): “Ας προτρέψουμε, λοιπόν, τα παιδιά μας να μπουν στον κόσμο του αθλητισμού. Η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες όπως το χάντμπολ όχι μόνο τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες αλλά τα ενθαρρύνει να χτίσουν φιλίες, να μάθουν να δουλεύουν ομαδικά και να απολαμβάνουν τη χαρά της κίνησης και της συνεργασίας”