logo


Με τρία θέματα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 5.45 το απόγευμα. Κεντρική θέση ανάμεσά τους κατέχει η εισήγηση του Προέδρου Μ. Μιχαήλ, με την πρόταση να παραχωρηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, η οποία σήμερα στεγάζεται στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας, και το ισόγειο στο ίδιο κτήριο, ώστε να αποσυμφορηθούν οι δράσεις της. Προτείνεται, πιο συγκεκριμένα, να μεταφερθούν τα βιβλία στο ισόγειο, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη για όλους, και στον όροφο να παραμείνουν οι δράσεις που αφορούν στα παιδιά. Παράλληλα, και επειδή στο ισόγειο του Πολιτιστικού πραγματοποιούνται πρωινά μαθήματα γυμναστικής του Δήμου, αυτά προτείνεται να μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο, που εκείνες τις ώρες παραμένει ελεύθερο, ενώ τα υπόλοιπα επιμορφωτικά προγράμματα σε αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων σχολείου της περιοχής.

Τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η Βιβλιοθήκη Διονύσου, εκτός από τη στενότητα χώρου (σ.σ. ίδιος από την προκαλλικρατική Κοινότητα Διονύσου, σχεδόν τρεις δεκαετίες…), και στη συστέγαση με επιμορφωτικά μαθήματα και δράσεις του Δήμου, καθώς και εκδηλώσεις: Όταν στο ισόγειο έχει μουσική, δυσχεραίνεται το έργο της Βιβλιοθήκης στον επάνω όροφο. Επιπλέον, η πρόσβαση στον όροφο μόνο με σκάλες δυσκολεύει ομάδες συμπολιτών, ενώ ούτε ορατότητα υπάρχει στην κεντρική πόρτα του κτηρίου ούτε και έξοδος κινδύνου.

Τα οφέλη, αντιθέτως, από την παραπάνω ρύθμιση, όπως καταγράφονται στην εισήγηση του Προέδρου, αφορούν στη συντομότερη ανάπτυξη της συλλογής τίτλων από δωρεές και αγορές, την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων δημοτών, την προσέλκυση και εκπαίδευση περισσότερων παιδιών και νέων, την αξιοποίηση περισσότερων εθελοντών και την ανάπτυξη προγραμμάτων δια βίου μάθησης, καθώς και στην ενίσχυση του ονόματος και του αντίκτυπου της Βιβλιοθήκης εντός και εκτός Δήμου, στην ανάπτυξη της συνεργασίας με άλλους φορείς και τέλος στην ανάπτυξη και εξέλιξη πανελληνίων προγραμμάτων Βιβλιοθήκης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Αίτηση για παράταση ταφής

Θέμα 2ο: Χρήση του Πολιτιστικού της Κοινότητας Διονύσου από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου

Θέμα 3ο: Αίτηση για παράταση ταφής