logo


Συνεχίζονται κανονικά οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους στην Κοινότητα Διονύσου. Ήδη η Καΐρη αλλά και η Μητρ. Κυδωνιών έχουν πλέον νέο οδόστρωμα, ενώ ακολουθούν σειρά δρόμων είτε με ασφαλτόστρωση είτε με διάνοιξη, αλλά και με τη διαμόρφωση πεζοδρομίων.

Οι εργασίες είχαν διακοπεί για λίγους μήνες, μια που το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που είναι ο φορέας χρηματοδότησης, είχε αναστείλει τις πληρωμές, εδώ και λίγες ημέρες όμως  ο εργολάβος επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του.

Οι δρόμοι, ή τα τμήματά τους, που θα ασφαλτοστρωθούν περιλαμβάνουν:

Λ. Καϊρη (από Λ. Διονύσου έως Κρέοντος)

Λ. Μητροπ. Κυδωνιών (από Λ. Δημοκρατίας έως Πλ. Καϊρη)

Ολύμπου (από Λ. Μητροπ. Κυδωνιών έως Λ. Δημοκρατίας)

Μπουμπουλίνας (αδιέξοδο – από Κανάρη συνέχιση έως το τέρμα)

Μπουμπουλίνας (από Ρ. Φεραίου: το τσιμέντο να γίνει άσφαλτος)

Παπαδιαμάντη (από Λ. Διονύσου έως Καρκαβίτσα)

Καρκαβίτσα (από Παπαδιαμάντη έως Βιζυηνού)

Πορφύρα (από Καρκαβίτσα έως Βιζυηνού [επέκταση])

Κ. Παλαμά (από Λ. Δημοκρατίας έως Πορφύρα)

Βιζυηνού (από Πορφύρα έως Καβάφη)

Ραγκαβή (από Βιζυηνού έως Πορφύρα [επέκταση])

Καβάφη (από Πορφύρα έως Βιζυηνού)

Σολωμού (από Πορφύρα έως Καρκαβίτσα)

Οι διανοίξεις αφορούν σε έξι οδούς και πιο συγκεκριμένα: Δημοκρατίας, Βιζυηνού, Πορφύρα, Κορώνης, Μπότσαρη και Τσακάλωφ.

Σημειώνεται εδώ πως το έργο αφορά στη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και ξεκίνησε από τη Διοίκηση Καλαφατέλη το καλοκαίρι του 2023, οπότε και υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση, προβλέπει έργα ανακατασκευής ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων συνολικού ποσού 1.424.366 € και η χρηματοδότησή του έρχεται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω έργο αποτελεί το ένα από τα τρία που δρομολογήθηκαν από την απελθούσα Διοίκηση αναφορικά με την αναμόρφωση του οδικού δικτύου του Δήμου. Τα άλλα δύο είναι: Οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους όλης της πόλης με χρηματοδότηση από Ίδιους Πόρους ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εργολαβία αυτή, με συμφωνία- πλαίσιο, που προχωρούσε κανονικά, έχει σταματήσει προς το παρόν μια που στο σχετικό λογαριασμό δεν έχουν μπει χρήματα ούτε εντολή έχει δοθεί από τη Δημοτική Αρχή για επανέναρξη των εργασιών. Ακόμη ένα έργο που αφορά στην ανακατασκευή του οδικού δικτύου είναι αυτό με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, που δημοπρατήθηκε στο τέλος του 2023. Την ίδια εποχή, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία αιτιολόγηση των προσφορών, αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του έργου, ενώ άγνωστο παραμένει αν έχουν ασκηθεί πιέσεις στην Περιφέρεια για να το προχωρήσει.