logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-10-2024

Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Δ.Ε. Άνοιξης

Η επαναφορά προς συζήτηση της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Άνοιξης από την δημοτική αρχή μόνο σοβαρούς προβληματισμούς και ερωτήματα εγείρει.

Μελέτη που εκπονήθηκε το 2001 από την τότε Κοινότητα Άνοιξης έρχεται προς συζήτηση το 2024, με την Άνοιξη να είναι πλέον μέρος του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου.  ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ  η μελέτη βρισκόταν στα συρτάρια των διοικήσεων και  «έπιανε αράχνες» όσο η Άνοιξη αναπτυσσόταν: ανέγερση νέων κτιρίων, αύξηση πληθυσμού και εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων που εξυπηρετούν όλη την περιοχή του Διονύσου.

Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί αυτούσιο το 2024 χωρίς να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα 23 αυτά χρόνια! Η πραγματικότητα αυτή φαίνεται ότι αγνοείται πλήρως από την σημερινή διοίκηση, όπως και από την απερχόμενη (Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο), που συναινεί  στην αναβίωση αυτού του  παρωχημένου σχεδίου, αποδεικνύοντας την αδράνειά της να αντιμετωπίσει και αυτή τις νέες συνθήκες. Στις νέες συνθήκες και στην έλλειψη υποδομών (χώρων στάθμευσης, ανύπαρκτης δημοτικής συγκοινωνίας, παντελούς έλλειψης πεζοδρομίων) που έχουν συντελέσει δραματικά  στην χαοτική κυκλοφορία.

Είναι η έλλειψη αντίληψης της σημερινής κατάστασης που ωθεί την σημερινή διοίκηση στην υιοθέτηση αυτού του «γερασμένου» σχεδίου ή το γεγονός ότι οι δημότες την εξέλεξαν για  να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του τότε μακρινού 2001;

Ο Νέος Διόνυσος πιστεύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη  να εκπονηθεί νέα μελέτη που να εξυπηρετεί τους κατοίκους του 2024 και φυσικά να μην έρθει προς συζήτηση το 2044! Πρωταρχική θέση πρέπει να έχει η  άποψη  των τοπικών φορέων όπως σύλλογοι γονέων, εμπορικός σύλλογος κ.ά. ώστε  να αποτυπωθεί η σημερινή κατάσταση.

Τυχόν απόπειρα επίλυσης του θέματος χωρίς την συμμετοχή των ενδιαφερομένων φορέων και χωρίς νέα σχετική ολιστική μελέτη, θα επιβεβαίωνε τον συλλογισμό ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί με στοιχεία και μελέτες του μακρινού παρελθόντος, του 2001 συγκεκριμένα, δηλαδή ότι δεν έχει σχέση με την σημερινή πραγματικότητα και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών του δήμου μας.

Το αύριο δεν φροντίζει το χτες. Το χτες φροντίζει για το αύριο.

Ο Νέος Διόνυσος είναι έτοιμος να καταθέσει ολοκληρωμένες ιδέες και προτάσεις, εάν και όταν κληθεί στην διαβούλευση του νέου σχεδίου κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το κέντρο της Άνοιξης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ